HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Merhaba…

Merhaba…

 

Merhum İsmail Kadı’nın kurduğu ve 6 Mart 2000 yılında yayın hayatına başlattığı Yeni Haber Gazetesi (Gebze Haber Gazetesi) ilk sayısının manşeti ‘Merhaba’ diyerek siz değerli okuyucularımızla buluşmuş. 

 

Merhum İsmail Kadı gazetesini âdete bir çocuk gibi büyüterek bugünlere getirdi. Bir okul gibi bugüne kadar onlarca gazeteci Gebze Haber Gazetesi’nde çalıştı. Bugün sektörde gazeteciyim diyen sayısız isim mutlaka Gebze Haber Gazetesi’nde ya çalışmıştır ya da mutlaka bu gazeteden gazetecilikle ilgili olarak bir şeyler öğrenmiştir.

 

 

Ben de merhum İsmail Kadı hayatta iken (üniversite hayatımdan sonra ikinci bir üniversite olarak gördüğüm) Yeni Haber Gazetesi’nde zaman zaman çalışıp zaman zaman yol ayrılıkları yaşadım. Son olarak 28 Ekim 2018 tarihinde aramızdan ayrılan İsmail Kadı’nın ardından yine bir yol ayrılığı yaşamıştım Gebze Haber Gazetesi ile.

 

Ta ki merhum İsmail Kadı’nın ardından gazetenin başına geçen (gazetenin başına geçen dediğime bakmayın. İşin aslı Ahmet Zeki Ayar lise yıllarından beri gazetenin hemen hemen her şeyi ile ilgilenen ve gazetenin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan biri ancak biz konumuza geri dönelim) Ahmet Zeki Ayar’ın geçtiğimiz ay ‘Senle yeniden çalışmayı düşünüyorum. Ne dersin?’ demesinin ardından hiç düşünmeden teklifini kabul ettim. Ve bir aya yakındır ikinci üniversite olarak gördüğüm Yeni Haber Gazetesi’ne geri döndüm.

 

İsmail Kadı’nın ardından gazetenin başına geçen (yukarıda dediğim gibi) Ahmet Zeki Ayar gazetenin yıllardan beridir bilinen ve herkesin takdir ettiği çizgisinden hiç saptırmadan bugünlere kadar başarıyla getirdi. Gazetemizin bundan sonra da yine bu çizgisinden sapmadan yoluna siz değerli okuyucularımızın desteğiyle devam edeceğinden kuşkunuz olmasın.

 

Ahmet Zeki Ayar gazetemizin daha çok okuyucuya ulaşması için başta matbaa tesisi olmak üzere ileriye dönük birçok yenilikler gerçekleştirmiş. Yıllardır sektörün içerisinde tecrübe ve birikim sahibi olan Ahmet Zeki Ayar’ın bundan sonra gazetede büyük değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Ancak gazetemizde ne kadar çok değişiklikler veya teknolojik yatırımlar yapsak da gazetemizde değişmeyen ve asla değişmeyecek olan tek şey İsmail Kadı’nın gazetede olan izleri.

 

Zaten gazeteye geldiğinizde gazetemizde mekânsal veya teknolojik olarak büyük değişiklikler olduğunu görmenize rağmen İsmail Kadı’nın izlerinin ve fikirleri halen daha gazetede olduğunu göreceksiniz.

 

Merhum İsmail Kadı’nın izleri ve fikirleri o kadar çok bu yerle özdeşlemiş ki İsmail Kadı’nın her an merdivenlerden inerken veya her an bir yerlerden çıkacağını hissedersiniz.

 

Gazete çalışanları olarak bizler her yazdığımız haberde, olayda veya bir kişiyle ilgili olarak merhum İsmail Kadı’nın söylediği ve herkesin bildiği o meşhur sözleri söyleyerek İsmail Kadı’yı sürekli anıyoruz.

 

Bizim için İsmail Kadı halen yazdığımız haberlerde, her anımızda yaşıyor…

 

Siz değerli okuyucularımızın da desteği ve İsmail Kadı’nın ışığında emin adımlarla bu yürüdüğümüz yolda yürümeye devam edeceğiz. Değerli okuyucularımızdan istediğimiz ise gazetemize bugüne kadar vermiş olduğunuz desteğinizi artarak devam etmesi.

 

Bu destekle birlikte her zaman sizleri sadece haber için değil çay içmeye, sohbet etmeye de bekliyoruz. Çay içerken ne bileyim belki sizler de merhum İsmail Kadı ile yaşamış olduğunuz bir anıyı veya olayınızı anlatmak istersiniz. Böylece sizlerin aracılığıyla bir kez daha İsmail Kadı’yı anmış oluruz…

 

Bu yazı toplam 1930 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi