HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

İşsizlik ve istihdam

İşsizlik ve istihdam

Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İKDAY tarafından düzenlenen ‘İşte İşin, İşin İş’imiz’ fuara dün başladı.

20-21-22 Ekim boyunca Gebze Teknik Üniversitesi’nde devam edecek olan fuarın dün açılışına katıldım.

Açılış için Gebze Teknik Üniversitesi’nin Kongre ve Kültür Merkezi’ne gittiğimde merkezin fuaye alanında birçok firmanın, kurum ve kuruluşun stat kurduklarını gördüm.

Kurulan stantları teker teker gezmeye başlarken Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, İnsan Kaynakları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşenur Aydın Gümrükçü ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın da program için fuaye alanına geldiklerini gördüm.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve diğer isimlerle selamlaştıktan sonra hep birlikte statları gezmeye devam ettik.

Stantları gezerken Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile birlikte ayaküstü biraz sohbet etme imkânı buldum.

Gebze’de ilk kez bu denli geniş bir istihdam fuarının gerçekleştirildiğini ifade eden Nail Çiler fuara tüm herkesin mutlaka gelip ziyaret etmesini istediklerini belirtti.

Stantları gezdikten sonra program için salona geçildi.

Salonda ilk olarak İnsan Kaynakları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşenur Aydın Gümrükçü bir konuşma yaparak, bu fuar sayesinde 3 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Son derece güzel ve etkileyici konuşan İnsan Kaynakları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşenur Aydın Gümrükçü fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, kişilere teşekkür ederken bence en güzel teşekkürü de eşi Serkan Gümrükçü’ye teşekkürü oldu.

Ayşenur Aydın Gümrükçü’nün ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaparak, oda olarak bu tür fuarların gerçekleşmesinde her zaman üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Çiler son olarak bölgemizde mesleksizlik sorununa dikkat çekerek bu mesleksizlik sorununun da eğitimle aşılabileceğini belirtti.

Bu tür fuarların artarak devam etmesini diliyorum.

Çünkü ne zaman bir işverenle konuşsak eleman bulamıyoruz diye şikâyet ederken bir işçi ile konuşunca da işsizlikten şikâyet ediyor.

Bu fuarlar sayesinde dilerim ki hem işverenler aradıkları elemanı hem de iş arayanların diledikleri işleri bulurlar.

Yazıya son verirken fuarda görmek istediğim fakat göremediğim Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in eşi Sevgi Çiler’e bir sözüm olacak.

Kadın istihdamı konusunda İnsan Kaynakları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşenur Aydın Gümrükçü ile birlikte bir organizasyon yapmanızı diliyorum.

Bu yazı toplam 968 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi