Halil Yeni

Halil Yeni

Haydarpaşa Garına Kitaplarla Gelen Bahar

Haydarpaşa Garına Kitaplarla Gelen Bahar

 


‘’Denizde balık kokusu / döşemelerde tahtakurularıyla gelir / Haydarpaşa garına bahar.’’ der Nazım Hikmet ‘’Memleketimden İnsan Manzaraları’’ şiirinde. Geçtiğimiz hafta Haydarpaşa garına bahar kitaplarla geldi. Yazarlarla. Kitapseverlerle. Ve zeytin ağacı fidanlarıyla.

 

 

Geçen yıl ilk kez tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen ve 100 bin okurun ziyaret ettiği Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, bu yıl yine tarihi garın tarihi atmosferinde yapıldı. 3 Haziran Cumartesi günü başladı ve tam 9 gün sürdü.

 

 

Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan, bu yılki Kitap Günleri’nin Onur Konuğu oldu. Füruzan, Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri. Türk öykücülüğünde genellikle "küçük insanlar" diye adlandırılan toplumun ezilmiş, hakkı yenmiş, duyarlıklı iç dünyaları keşfedilmemiş insanlarını yazmıştır. “Parasız Yatılı” ile Türkiye edebiyatına büyük katkı sağlamış olan Füruzan, açılış günü imza standında okurlarıyla buluştu.

 

 

30 yıla yakın Cumhuriyet gazetesinde çalışan, 25 yıldır Kitap Eki’nin Yayın Yönetmenliği’ni sürdüren Turhan Günay, Kadıköy Belediyesi 9. Kitap Günleri’nin “Yayıncılık Onur Ödülü”ne değer görüldü. 9 Cumhuriyet yazarıyla birlikte yaklaşık 7 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Turhan Günay’a ödülü açılış günü gıyabında teslim edildi. Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a takdim edildi.

 

 

Kitap Günleri’nde bu yıl  180 Yayın evi, 16 STK, 28 bireysel yazar yer aldı.  835 sanatçı ve yazarın imza günü yapıldı. 86 söyleşi gerçekleştirildi. Aralarında İrfan Değirmenci, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Hüsnü Mahalli, Fatih Portakal, İAtaol Behramoğlu, Mert Fırat, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluştu. Kitap Günlerinde 25. Yılını kutlayan Leman dergisi de yazar ve çizerleri atölye ve söyleşilerle yer aldı.

 

 

Okurların vagonlarda kitap okuma, söyleşilere katılma ve yazarlarla buluşma olanağı sağlandı. Özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye de düzenlendi. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyeleri, bu atölyelerden sadece birkaçıydı…   Kentimizin kitabevlerinden Özgürlük Kitabevi de Kadıköy kitap günlerinde yerini aldı.

 

Kadıköy kitap günlerinin son günü, bende Özgürlük Kitabevi’nin standında oldum. Yeni çıkan ‘’Zamansız Ölümler Ülkesi’’ kitabımı ilk kez Haydarpaşa garında dostlarımla buluşturdum. Tarihi gar içinde, rayların arasında ve vagonların içinde dostlarımla olmak çok güzeldi. Bu olağanı sağlayan Kadıköy Belediyesine, Özgürlük Kitabevine ve imza günüme gelen dostlarıma teşekkür ederim. Bir sonra ki yolculukta görüşmek dileğiyle. 

 

 

 

Bu yazı toplam 928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi