GALİP ATAMAN VE ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK

GALİP ATAMAN VE ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK

 

  

   Galip ATAMAN’ın dediği gibi “Gerçekten gazetecilik ilkelere ve kurallara göre yapılmalı. Haberler çok yönlü sorgulanmalı, teyit edilmeli. Örneğin; Galip ATAMAN, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşüyorsa, Bilal AKSU ile de görüşmeli. Eğer İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşüp Bilal AKSU’nun sicilini araştırıyorsa, haberi yapan Kocaeli Manşet Gazetesi’nin düştüğü durumun aynısına kendisi düşer. Üstelik, Galip ATAMAN, Bilal AKSU’nun Eğitim-Sen üyesi olduğunu iddia ediyor. Ama Eğitim_sen’i arayıp bu sizin üyeniz mi, değil mi? Diye sormuyor. Sorsaydı, söylerdik. Bilal AKSU Eğitim-Sen üyesi değildir. Olayla ilgili bizim de bilgimizi almıyor. Bu konuda Sayın Galip ATAMAN ilgili aktörlerden kimi dinler, kimi dinlemez, biz bilemeyiz. Ama bizden bilgi isteseydi biz de Sayın Galip ATAMAN’a elimizde iki ayrı olay var derdik. 1. Olay incelenmiş, öğretmenin yeri değiştirilmiş. Buraya kadar problem yok. Ama sizin de kabul ettiğiniz gibi bir ilçe milli eğitim müdürü düşünün “Ne yalan yanlış konuşuyorsun, terbiyesiz herif, seni gebertirim” diyecek ve sizin bu sözlerle ilgili hiç yorumunuz değerlendirmeniz olmayacak. Sadece ilgili öğretmen Bilal AKSU’nun, Şener DOĞAN’ı savcılığa bildirdiğini ifade etmişsiniz. Ben bu olayla ilgili bir İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu sözleri sarf etmesini ve davranmasını kabul edemem. O makam sıradan bir makam değil. O makam Çayırova’da eğitim-öğretim içinde olan öğretmen, veli, öğrencilere örnek olacak, esin kaynağı olacak olumlu ve yenilikçi değerleri taşıyacak, güven veren bir makam olmalı. Ben bir eğitim emekçisi olarak bu sözlerden dolayı çok üzüldüm. Şener DOĞAN Çayırova’daki öğretmenlerden de, velilerden de, öğrencilerden de özür dilemelidir.

   Gelgelelim Galip ATAMAN’ın Eğitim-Sen’le ilgili vurgusuna, soruyorum Galip ATAMAN’a sizin Eğitim-Sen’e ne düşmanlığınız var ki, münferit, üstelik üyemiz olup olmadığını bilmediğiniz kişi üzerinden, hem Kocaeli Manşet Gazetesi’ne hem de Eğitim-Sen’e ahlaki olmayan tarzda yüklenmek gazetecilik mi? Biz yine sizin yazdığınız ve alıntıladığımız kısmı size ita fen sizin sözlerinizle bitiriyoruz;

Biz gazetecilerin görevi ise duyduklarını, siyasi ve dünya görüşü yakın olanları körü körüne sahiplenmek değil araştırarak doğru bilgilere ulaşarak ayırım yapmadan, taraf olmadan haber yapmaktır.

 

 

Bu yazı toplam 61 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi