HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Darıca’nın Anka Parkı

Darıca’nın Anka Parkı

Önceki gün CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın yaptığı basın açıklamasını takip ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görevden alınan eski başkanı İ. Melih Gökçek ve Anka Park aklıma geldi.

 

Darıca Millet Bahçesi içerisine yapılan lunaparkla ilgili olarak CHP’li Gökhan Aktaş ve meclis üyeleri ile partililer önceki gün bir basın açıklaması yaptılar.

 

Yapılan basın açıklamasını dinlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok önem verdiği Millet Bahçesi projesine neden bu tür Anka Park benzeri yapılar yapıldığını kendi kendime sordum.

 

Konuyla ilgili olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın açıklamasını olduğu gibi aynen köşeme yazıyorum; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen, Darıca Millet Bahçesi içerisinde var olan, burasını adeta mekanik mezarlık haline getirilmeye çalışılan bir lunapark yapımıyla ilgili vermiş olduğumuz hukuk mücadelesini anlatacağım.

 

Millet Bahçesi olarak tahsis edilen alanların doğrudan halkın yararına ve halkın ücretsiz şekilde faydalanması için tesis edildiği inancına leke sürüldüğünden, hukuksuzluğun icra edildiğini bildiğimiz için burada yapılmaya çalışılan lunapark girişimine itiraz ettik.

İtirazımız sonrası mahkemenin atadığı bilirkişilerin genel görüşü, bizim hukuk talebimizle örtüşmektedir. Millet Bahçeleri’nin içinde bu türlü oluşumun olmaması gerektiği ve hukuka aykırılığına dair bilirkişi raporumuz var. Fakat KBB ve KBB Başkanı, bilirkişinin verdiği ‘uygun değildir’ raporuyla yetinmeyip KOÜ Hukuk Fakültesi bölümünden para karşılığı aldığı bilirkişi raporuyla burayı aklamaya çalıştı. Bunu da mahkemeye delil olarak sundu. Ne acıdır ki bu garabet mahkeme tarafından kabul edildi.

Bunun örneğini aslında geçmişte gördük. Ankara’da millete, halka rağmen, halkın 800 milyon lirasını heba eden geçmişin belediye başkanı tarafından yaptırılan Ankapark mevcut. O gün Ankara’da o hukuksuzluğu yapanlar, bugün Kocaeli, Darıca’da aynı hukuksuzluğu diretmeye çalışıyorlar. Yapmaya çalıştıkları şeyin temelinde rant hesapları yatıyor. Hükümet ve hükümetin belediye başkanları, önümüzdeki ilk seçimde gideceklerini çok iyi biliyorlar. Alelacele, ellerinde ne var ne yoksa bütün hukuksuzlukları hayata geçirmeye çalışıyorlar.

Darıca’da vatandaşların çoluğu çocuğu eşiyle gelip burada ücret karşılığı olmaksızın eğlenmesi ve hizmet alması bizim temel, esas hedefimiz. Burada yapılmak istenilen şu gudubet, garabet yapı maalesef Türkiye’de ilk olacak ve bundan sonra da Millet Bahçeleri içinde ticari yapılaşmanın önünü açacak. Hem imar yasası, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koyduğu norm ve kaidelere aykırı olarak burada ticari bir işletmeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bizler CHP Darıca İlçe Başkanlığı ve meclis grubu olarak bu hukuk sürecini en başından itibaren nasıl ciddiyetle takip ettiysek bugün yine aynı ciddiyetle takibi sürdüreceğiz. Bu hukuksuzluğun karşısında her zaman olmayı sürdüreceğiz.”

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi