HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

“Kroman’dan ihale alan gözü dönmüşler”

“Kroman’dan ihale alan gözü dönmüşler”

Yukarıda söz CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’a ait.

 

Bilmeyenler için bir açıklama yapayım Darıca’da bulunan Kroman Çelik fabrikası eski Şişecam Fabrikası’na ait konut alanlarının olduğu alanı satın aldı.

 

Fabrika satın aldığı bu alanda geçen seneden beri hafriyat çalışması yapıyor.

 

Çalışma yapılan alanda yine CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın ifadesine göre; Sanayi kuruluşunun enerji hattını Balıkesir’den buraya naklettirmek suretiyle esas burada yapmak istediği mevcut fabrikasının üretim alanını neredeyse iki katına çıkartmaya çalışmak.”

 

Kroman Çelik Fabrikası’nın bu girişimine karşın CHP Kocaeli’de bir dava açtı.

 

Ancak açılan dava kaybedildi.

 

Bunun üzerine CHP bir üst mahkemeye itiraz için başvuruda bulundu.

 

Yine dava süreci ile ilgili olarak CHP’li Gökhan Aktaş, “Burada yapılmak istenen üretim artışlarının, bacalarından saldıkları dumanların, gazların, çevreye olumsuz etkilerinin tamamen denetlenmediğini, denetleniyorsa da sonuçlarının kamuoyuna açıklanmadığını bildiğimiz için, buradaki usul ve işlemlerin aykırılığından ötürü davacı olduk. Takip ediyoruz.”

 

Ancak benim merak ettiğim Kroman Çelik Fabrikası Şişecam Fabrikası’na ait konut alanlarının olduğu alanı satın alıp bu alanın konut alanından ticari alana dönüştürülme sürecinde neler yaşandı?

 

Bu süreç içerisinde dava açması gereken veya bu duruma itiraz etmesi gereken kişilerin ve kurumların o süreçte ne yaptıkları?

 

Kroman Çelik Fabrikası’nın bu kadar büyümesine ve yaşanacak olan çevre kirliliğine neden en başında itiraz edilmedi?

 

Yaşanan o süreçle ilgili olarak ben dahil tüm kamuoyunun aklında bazı soru işaretleri var.

 

Akıllara başka şeylerin gelmemesi ve kimsenin zan altında kalmaması için gerekli kişilerin gerekli açıklamaları yapmalarının diliyorum.

 

Aksi halde yine CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın dediği gibi, Bu plan tadilatlarına evet oyu veren, bu plan tadilatlarını görmezden gelen, Darıca’da yaşayan vatandaşların çektiği çileden haberleri olmayan, sadece ve sadece buraya üç beş kuruş fatura keseyim, burada müteahhitlik yapayım, cebimi doldurayım diyen gözü dönmüşlere de buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Siz varsanız halk adına, yurttaş adına mücadele eden bizler de var olacağız.”

 

 

 

Bu yazı toplam 1112 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi