HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Canımız kimlere emanetmiş?

Canımız kimlere emanetmiş?

İşim gereği ve aracım olmadığı için sürekli bir yerlere gitmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin veya özel halk otobüslerini kullanıyorum.

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin basın mensuplarına sağlamış olduğu ücretsiz karttan faydalanmazsam şüphesiz almış olduğum maaşın çoğunu yol parasına verirdim.

 

Bu konuda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Bir yere gideceğim zaman daha çok Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini tercih ediyorum.

 

Belediye otobüslerini tercih etmenin en önemli nedeni hem otobüslerin daha rahat olması hem de otobüs sürücüleri özel halk otobüsü sürücülerine göre daha nazik ve araçları daha dikkatli kullanıyor oluşlarıdır.  

 

Dün yaşadığım bir olay belediye otobüslerini tercih etmem de ne haklı olduğumu bir kez daha gösterdi.

 

Sabah saat 08.30 gibi işe gelmek Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin olduğu duraktan 501 Darıca hatlı özel halk otobüsüne bindim.

 

Otobüs hareket ettikten bir süre sonra az ilerde bulunan trafik ışıklarında durdu.

 

Yeşil ışık yanınca otobüs hareket etti ancak tam o esnada metro inşaatı için bir tır yolu kapatınca içerisinde olduğum otobüs durdu.

 

Yol açıldıktan sonra hareket eden otobüs sürücü karşı yönden gelen araçlar için yeşil ışık yandığı için neredeyse bir araçla çarpışıyordu.

 

O esnada otobüs sürücüsü ile diğer araç sürücüsü korna çalarken otobüs sürücüsü küfür etti.

 

Küfürden sonra otobüs sürücüsü otobüsü durdurup diğer araç sürücüsünün aşağı inmesini söyleyerek elinde bıçakla aşağı indi.

 

Diğer araç sürücüsü durmaması üzerine otobüs sürücüsü elinde bıçakla otobüse gelip otobüsü yeniden çalıştırıp yolumuza devam ettik.

 

41 J 4091 plakalı 501 Darıca hatlı özel halk otobüsün bu sürücüsü dün gün boyunca yüzlerce insan taşıdı.

 

Buradan başta UKOME yetkilileri başta olmak üzere ilçe emniyet müdürlüklerine ve bu otobüs sürücülerine denetleyen tüm kurumlara buradan bir ihbarda bulunmak istiyorum.

 

41 J 4091 plakalı 501 Darıca hatlı bu özel halk otobüsün sürücüsünün birilerine bıçaklamadan biran önce gerekli işlemlerin yapılmasını dilerim.

 

Aksi halde bir anlık kızgınlıkla eline bıçağı alıp insanların üzerine yürüyen bu sürücüsü ya birilerini öldürür ya da yaralar.

Meğer canımız kimlere emanetmiş bir kez daha gördüm.   

 

Bu yazı toplam 3485 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi