HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Tarihi sorumluluk

Tarihi sorumluluk

Önceki gün gazetede sayfalarla boğuşurken telefonum çaldı.

Arayan kişi kendisini son derece nazik bir şekilde tanıtarak yazmış olduğum köşe yazısı konusunda benle görüşmek istediğini söyleyince şaşırdım.

Arayan kişi CHP Kocaeli’nin yeni Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Nazım Gençtürk idi.

Nazım Gençtürk ilk olarak köşe yazımdaki görüşler ve öneriler için teşekkür ettiğini belirtti.

Ardından kurulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin il merkezinde olmasına rağmen tüm ilçelerde ayrı ayrı Seçim Koordinasyon Merkezilerinin de kurulacağını ifade etti.

Bu seçimin bir kader seçimi olduklarının kendilerinin de farkında olduğunu ifade eden Nazım Gençtürk, “Hanifi Bey karşımızda bir parti yok. Karşımızda devletin tüm imkân ve olanaklarını kullanan bir güç var. Bu gücün bu kader seçiminde tabiri caizse tankla, topla üzerimize geleceklerini biliyoruz. O nedenle tüm hazırlıklarımızı ve seçim çalışmalarımızı ona göre yapacağız.”

Öncelikle Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Nazım Gençtürk’ün telefonla arayarak eleştiri ve önerilerim için teşekkür etmesi son derece hoşuma gitti.

Malum sadece CHP’de değil hangi partide olursa olsun bir eleştiride bulundunuz mu hemen o partinin ilgili kişisi sizi arar ve başlar sizle tartışmaya.

Ancak Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Nazım Gençtürk son derece kibar ve samimi olarak hem seçim çalışmaları hem de önerimle ilgili görüşleri dikkate alacağını söyledi.

Nazım Gençtürk’ün de yukarıda ifade ettiği gibi bu seçimde devletin tüm imkân ve olanaklarını kullanan bir güç olacak.

Bu güce karşı sadece CHP’nin değil.

Altılı masayı oluşturan tüm partilerin birlikte hareket etmesi gerekiyor.

Zaten önceki gün altılı masanın liderlerinin yaptıkları toplantının ardından yapılan ortak açıklamada masada bulunan tüm partilerin Millet İttifakı içerisinde yer aldıkları yönünde bir ima vardı.

Altılı masada bulunan sadece CHP ve İyi Parti’nin dışında Demokrat Parti, Saadet Partisi, Deva ve Gelecek Partisi de artık Millet İttifakı içerisinde.

Bu kader seçiminde sadece CHP ve İyi Parti’ye değil.

Altılı masanın tüm mensuplarına tarihi bir görev düşüyor.

Son olarak hem Nazım Gençtürk hem de diğer partilerin oluşturacakları SKM başkanlarına bir önerim olacak.

2019 yerel seçimlerinde partinizden belediye başkanı adayı olan isimleri bir kez olsun alıp bir dinleyin.

Çünkü en yakın tarihte seçim tecrübesi yaşayan belediye başkan adaylarının tecrübelerini dinlemek herkesin faydasına olacağına inanıyorum.

Bu yazı toplam 820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi