HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün Danışma Kurulu Toplantısı için dün Çayırova’ya gittim.

 

Meslektaşım Sayın Semih Bodur ile hem giderken hem de gelirken uzun uzun sohbet ettik.

 

CHP Çayırova İlçe binasına gittiğimde uzun zamandır görmediğim bazı CHP’li isimlerle hem sohbet ettim hem de biraz siyaset konuştuk.

 

Bugünkü köşe yazısı için de CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Yıldızlı’nın konuşmasını dinledikten sonra CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün Danışma Kurulu Toplantısından çıkarak gazeteye geldim.

 

Tam köşe yazısı için bilgisayarın başına oturdum.

 

Köşe yazısı yazacakken Ankara’dan bir haber kaynağım beni aradı.

 

Ankara’dan bir haber kaynağım, “Dün sorduğun konu doğru. Kesin bilgi Yakup Törk’ün dönmüş.”

 

Konunun ne olduğunu anlatmadan önce cumartesi günü Gebze Nazer Plaza’nın açılışına katıldım.

 

Açılışa siyaset, bürokrasi ve iş dünyasında çok sayıda isim katılmıştı.

 

Son derece güzel çeken açılışta ayaküstü birçok siyasi isimle de sohbet etme imkânı buldum.

 

Ayaküstü sohbet ettiğim bir isim CHP Darıca Eski İlçe Başkanı ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Darıca Belediyesi Başkan Adayı Sayın Yakup Törk ile ilgili bir bilgi vermişti.

 

Sohbet etiğim kişinin verdiği bilgiyi teyit ettirmek için hemen Ankara’da bulunan güvenilir bir kaynağımı aradım.

 

Haber kaynağım dün beni arayarak haberi teyit ettirince hemen Sayın Yakup Törk’ü aradım.

 

Bilindiği üzere CHP Darıca Eski İlçe Başkanı ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Darıca Belediyesi Başkan Adayı Sayın Yakup Törk CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu tarafından alınan karar gereği 2 yıl boyunca uzaklaştırma almış. Alınan karara göre Sayın Yakup Törk CHP’de 2 yıl boyunca aday olamayacaktı.

 

Her zamanki gibi neşesi ve keyfi yerinde olan Sayın Yakup Törk konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde sadece sosyal medyasında bilgi paylaşacağını ifade etti.

 

Son derece olumlu ve gayet güzel, etkileyici bir konuşma yapan Sayın Yakup Törk, “Benim ilçe başkanımla, il başkanımla, milletvekillerimle bugüne kadar hiçbir sıkıntım olmadı olamaz da.

Partimin iktidara geldiği bir süreçte genel merkez yüksek disiplin kurulu tarafından hakkımda alınan bir karar vardı. Alınan kararla ilgili olarak partimin içerisinde bulunan bazı isimlerin yoğun baskısı ve talebi üzerine mahkemeye başvurulması üzerine vekâlet verdim. Vekâletin ardından Ankara 42. Asliye Mahkemesi’ne dava açıldı.

 

Mahkeme yüksek disiplin kurulunu kararıyla ilgili olarak geçtiğimiz Perşembe günü karar verdi. Verilen karara göre yüksek disiplin kurulunun kararının iptali yönünde bir karar alındı. Alınan bu karar sonrası zaten hiçbir zaman kopmadığım ve asla da kopmayacağım partimin aktif olarak içerisinde olacağım. Alınan kararın tüm partimize ve herkese hayırlı olmasını dilerim. Başta da belirttiğim gibi partimin iktidara gittiği gibi bir süreçte benim be ilçe başkanı, ne il başkanı ile bir sorunum veya kavgam yok. Benim kavgam iktidar ile. Partimin iktidar olması için dün nasıl partimin emrinde olduysam bugün de yarın da partimin emrinde olacağım.” 

 

Ankara 42. Asliye Mahkemesi’nin aldığı karar sonrası Sayın Yakup Törk artık CHP’ye dönüş yaptı diyebiliriz.

 

Şimdi ne mi olacak?

 

Bilmem hep birlikte ne olacağını izleyip göreceğiz.

Bu yazı toplam 867 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi