HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Şanslı olamayanlar…

Şanslı olamayanlar…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gebze’de bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi adlı bir yer var.

Gebze Gaziler Mahallesi Isıkköy Caddesi Merkez Mezarlığı karşısında bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi  7 gün 24 saat hizmet veren bir yer.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları için böyle bir yer yapıp hizmet vermesi son derece yerinde ve güzel bir hizmet.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne hiç gitmedim.

Ancak en kısa zamanda bu yeri ziyaret etmek istiyorum.

Çünkü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ile ilgili sürekli şikâyet alıyorum.

Gerek vatandaşlardan gerekse de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bazı personeller Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde yaşanan bazı olumsuzluklarla ilgili son bir haftadır onlarca şikayet geldi.

Gelen bazı şikâyetlerin başında Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne gelen kedi veya köpeklerin kısırlaştırılması.

Kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasıyla ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bazı personelleri şu bilgileri verdi; “Kedi ve köpek kısırlaştırmak yasak değil. Ancak Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi buna uygun bir yer değil.

Kedi ve köpek kısırlaştırma içi uygun bir yer değil. Kısırlaştırma esnasında hayvanların başına bir şey gelmesinden endişe ediyoruz.”

Öte yandan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde kaybolan kedi ve köpek mamaları gibi bir durum söz konusu.

Çuval çuval kedi ve köpek mamalarının kaybolmasından dolayı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ndeki personeller arasında zaman zaman tartışmaların da çıktığını öğrendim.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ndeki çalışa personelleri zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok.

Ancak başta kedi ve köpeklerin kısırlaştırılma olayı ve mamaların kaybolmasıyla ilgili olarak diyeceğim mamalar kaybolur sorun değil.

Kaybolan mamaları mutlaka yine başka kedi ve köpekler yiyordur.

Benim en büyük korkum kedi ve köpeklerin kısırlaştırılma olayı.

Bakımevindeki personellerin kedi ve köpeklerin kısırlaştırırken sadece kısırlaştırma yoksa başka şeyler mi yaptıklarını merak ediyorum.

Savunmasız olan bu canlıların hayatı sizlerin ellerinde.

Buradan başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tahir Büyükakın olmak üzere tüm yetkililerin bu bakımevinde yaşananlarla ile ilgili olarak duyarlı olmaya davet ediyorum.

İlerleyen günlere bu bakımevinden yaşanabilecek olan bir olumsuz durumda başta sizler olmak üzere tüm belediye yetkilileri sorumluluğunda olacaktır. 

Kocaeli'de otomobilin altında kalarak felç olan Şanslı isimli kedi için yürüteç yapılmasıyla ilgili olarak gösterilen duyarlılığın tüm diğer hayvanlar için gösterilmesini diliyorum.

Sokaklardaki diğer hayvanların da Şanslı olması sizlerin ellerinde.

Bu yazı toplam 1039 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi