HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Merhaba

Merhaba

6 Mart 2000 yılında ‘Merhaba’ manşetiyle siz değerli okuyucularımızla buluştuk.

O tarihten bugüne kadar aradan geçen 23 yıl boyunca siz değerli okuyucularımızın desteğiyle bugünlere geldik.

23 yıllık yayın hayatında adeta bir okul gibi onlarca gazetecinin yetiştirdiği Yeni Haber Gazetesi’ne benim yolumda ilk olarak 2014 yılında kesişti.

Gazetemizin kurucu merhum İsmail Kadı’nın iş teklifi üzerine Yeni Haber Gazetesi’nde çalışmaya başladım.

Merhum İsmail Kadı ile çalışmadan önce adını çok duyuyor ve haberlerde sık sık karşılaşıyorduk.

Gazete sahibi olmasına rağmen içindeki habere koşma heyecanı hiç bitmeyen acar bir muhabir gibi İsmail Kadı ile çalışmak çok keyifli idi.

Haberden daha çok nasıl bir gazeteci olunması gerektiğini, hayata, insanlara ve olaylara bakışını hep farklı idi İsmail Kadı’nın.

İsmail Kadı ile çalıştığım günleri hiçbir zaman unutamam.

2014 yılında çalışmaya başladığım Yeni Haber Gazetesi’nden kısa bir süre sonra ayrıldım.

Ayrılmamam için çok ısrarcı olan İsmail Kadı ayrılırken de, “Bu gazetenin kapısı sana her zaman açık. Ne zaman dilersen gelip yeniden başlayabilirsin.”

Belki de İsmail Kadı’nın bu sözünden dolayı kaç kere ayrılıp daha sonra yeniden bu gazeteye gelip yeniden başladığımı hatırlamıyorum.

İsmail Kadı’nın ani vefatı sonrası yine gazeteden ayrılırken çok üzülmüştüm.

Ancak kısa bir süre sonra İsmail Kadı’nın ardından gazetenin başına geçen Gazetemiz genel yayın yönetmeni Ahmet Zeki Ayar’ın yeniden gelip gazetede işe başlamamı istemesi üzerine hiç tereddüt etmeden teklifini kabul ettim.

Konuyu çok dağıttım galiba.

23’üncü yaşımızı kutladığımız bugünlerde başta siz değerli okuyucularımız olmak üzere destek veren herkes teşekkür ediyorum.

Gazetemizin genel yayın yönetmeni Ahmet Zeki Ayar başta olmak üzere yazı işleri müdürümüz Anıl Ayar, gazetemizin grafik ve tasarımda deva olan Barış Ayar ve yine grafikerimiz Tuğçe Yakıcı ile matbaa sorumlumuz Turgay Çöpoğlu ve daha adını sayamadığım birçok isim her gün sizlere bu gazeteyi ulaştırmak için çalışıyoruz.

Yeni Haber Gazetesi ailesi olarak basın ahlakı ve ilkeleri doğrultusunda bugüne kadar bildiğimiz ve yaptığımız tek iş olan gazeteciliği yapmaya devam ediyoruz.

Bu yazı toplam 797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi