HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Kroman’dan ihale alan gözü dönmüş!!!

Kroman’dan ihale alan gözü dönmüş!!!

(Yazıya başlamadan önce kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Darıca’da bulunan Kroman Çelik Fabrikası’ndan ihale alan gözü dönmüş o kişinin kim olduğunu kısa zaman sonra açıklayacağım.)

 

Geçtiğimiz haftanın yine en önemli gündem maddelerinden olan bir diğer konu ise Kartepe’ye yapılmak istenen haddehane ile ilgili olarak ÇED toplantısının yapılmasına izin verilmedi.

 

Bu önemli gündem maddesi ne yazık ki geçene hafta belediye meclis toplantıları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmit’e gelişi nedeniyle çabuk unutuldu.

 

Ancak bence başta Darıca’da yaşayan vatandaşlar olmak üzere herkesin bu toplantıyla ilgili oturup düşünmesi gerekiyor.

 

Kartepe’nin Uzunbey Mahallesi’nde Yıldızlar Yatırım Holding tarafından yapılması planlanan haddehane ve çelikhane tesisi projesi için geçtiğimiz hafta ÇED raporunun halka sunumu için Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlendi.

 

Toplantı CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, Memleket Partisi İl Başkanı Murat Erinç, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk, İYİParti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Saadet Partisi Kartepe İlçe Başkanı İbrahim Ekrem Akbuğa, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç,  Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir ile çevre dernekleri temsilcileri, TMOBB temsilcileri ve vatandaşların itirazı sonrası yapılmadı.

 

Bu toplantının yapılması demek Yıldızlar Yatırım Holding’in CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın da dediği gibi ‘Bir ihanet projesi’nin hayata geçirilmesi anlamına gelecekti.

 

Ancak hem siyasilerin, hem STK’ların hem de Kartepe’de yaşayanların onurlu ve gururlu davranışları sayesinde bu proje şimdilik yapılmıyor.

 

Şimdilik diyorum çünkü bu tür projeler için mutlaka başka yollar denecektir.

 

Şimdi gelelim asıl konumuza.

 

Bu projenin benzeri olmasa da yine üretim kapasitesini artıracak ve Darıca’daki vatandaşların neredeyse nefes alamaz duruma getirecek olan Kroman Çelik Fabrikası’nın da bir benzer projesi var.

 

Kroman Çelik Fabrikası’nın bu projesi için bir yıldan beri hafriyat çalışması devam ediyor.

 

Yapılacak olan proje için şimdi sıkı durun ne ÇED toplantısı ne de bir itiraz olmadı.

 

Neden mi?

 

Çünkü tüm Darıca halkını düşünmek yerine Kroman’dan üç beş kuruş ihale alan gözü dönmüş birinin yüzünden.

 

Bu gözü dönmüş kişinin kim olduğunu şimdilik sır gibi saklanıyor.

 

Ancak buradan o gözü dönmüşe sesleniyorum.

 

Ya çık sen kendin söyle ya da ben senin kim olduğunu açıklayacağım.

 

 

Bu yazı toplam 1327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi