HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

“Kan için ya dayınız akrabanız olacak”

“Kan için ya dayınız akrabanız olacak”

 

Diyelim ki Gebze’de bir kaza geçirdiniz.

 

Sizi hemen hastaneye kaldırdılar.

 

Hastanede yapılan müdahalenin ardından size kan lazım olduğu söylendi.

 

Kan için aileniz veya yakınlarınız hemen apar topar kan bulmak için nereye başvuracakların şaşırmış bir halde sağa sola koşturmaya başladı.

 

Ancak lazım olan kan için Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda kan alım merkezi olmadığı için 160 km ötede bulunan Düzce’deki kan alım merkezinden lazım olan kanın gelmesini bekleyeceksiniz.

 

Tabi 160 km ötede bulunan Düzce’deki kan alım merkezinden lazım olan kanın gelmesini için de ya dayınız ya da akrabanız olması gerekiyormuş.

 

160 km ötede bulunan Düzce’deki kan alım merkezinden lazım olan kanın gelmesini için de ya dayınız ya da akrabanız olması gerektiğini söyleyen diyen kim?

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler.

 

Gebze gibi 54 ilden büyük bir ilçede kan alım merkezinin olmadığı için bu durumun böyle olduğunu söyledi Nail Çiler.

 

Nail Çiler kan alım merkezinin neden olmadığını siyasilere sormamız gerektiğini istiyor.

Sadece kan alım merkezini değil siyasilere depremle ilgili, AFAD’la ilgili, Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Han’ın tanıtımı için nasıl katkı sunulmasından, Kartaca Komutanı için nasıl tanıtımına kadar birçok soru sormamızı da istiyor Nail Çiler.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in ne yazık ki haklı.

 

Bugüne kadar gelen hiçbir siyasiye ne projelerini ne de bölgemiz için neler yapacakları konusunda kimse bir şey sormadı.

 

Ancak Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından başta deprem konusu olmak üzere bu seçimde siyasilere Gebze için, Darıca için, Çayırova için ve Dilovası için ne tür projeleri olduğunu sormamız gerekiyor.

 

Özellikle yine Nail Çiler’in de sürekli gündeme getirdiği Gebze Eski Askeri Kışla’nın deprem toplanma bölgesi olması için siyasilere kamuoyu ile birlikte baskı yapılmalı.

 

Yazının sonunda şunu ifade etmek istiyorum.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’e katılmadığım bir nokta var.

Sayın Nail Çiler, 160 km ötede bulunan Düzce’deki kan alım merkezinden lazım olan kanın gelmesini için de ya dayımız ya da akrabamızın olmasının fayda etmediğini son yaşanan depremlerde gördük.

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve depremin etkilediği diğer illerdeki vatandaşların da dayısı akrabası vardı.

Ancak bazen dayınız veya akrabanızın da çaresiz kaldığı anlar oluyor.

Bu yazı toplam 1211 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi