HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

İnce’nin incitici sözleri

İnce’nin incitici sözleri

Önceki gün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Gebze’de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

İnce ilk olarak Darıca’da esnaf ziyaretinin ardından Gebze’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya katılmak için toplantının olacağı cafeye gittiğimde kendi kendime bir partinin genel başkanı neden basın mensuplarıyla ilçe binasında veya başka bir yerde değil de bir cafede bir araya gelir diye düşündüm.

Program başlamadan basın mensubu arkadaşlarla sohbet ederken biraz gecikmeli de olsa Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce beraberinde il başkanı Murat Erinç, Gebze ilçe başkanı İsmail Aşak ve partililerle cafeye geldi.

Basın mensuplarına selam dahi vermeden hemen kendisine ayrılan masaya oturan İnce oturur oturmaz açıklamalarda bulundu.

Konuşmasını dikkatle dinlerken karmaşık duygulara kapıldım.

CHP’de il başkanlığı, milletvekilliği ve son olarak cumhurbaşkanı adaylığı yapan bir isim CHP’ye demediğini bırakmıyordu.

Basın mensuplarının görüntü almak için önümde olmaları nedeniyle Muharrem İnce’yi göremiyordum.

Bir ara gözlerimi kapatıp konuşanın İnce mi veya bir Erdoğan mı olduğu arasında gidip geldim.

Erdoğan CHP ile ilgili ne diyorsa aynısını İnce diyordu.

Ülkeyi kuran ve kurtaran, Kuvayi Milliye ruhundan gelen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik İnce, “CHP Milletvekili Atatürk'e ve İnönü'ye 'Faşist' diyor. Tekrar listeye koyulursa şaşırmam. Atatürk’e 'Faşist' diyenler, 'Kefere' diyenler, ‘Dersim katliamcısı’ diyenler, ‘Mustafa Kemal’ diyenler, FETÖ’cüsü, PKK’lısı, Atatürk düşmanları ne kadar varsa hepsini doldurmuşlar içeriye. Parsel parsel satın almışlar Atatürk’ün partisini.”

Muharrem İnce’nin bu sözleri ben dahil geçmişte kendisine oy vermiş çok kişiyi derinden yaralandığına eminim.

İnce’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik bu sözlerini çok yanlış buldum.

CHP’de il başkanlığı, milletvekilliği, grup başkanvekilliği, cumhurbaşkanı adaylığı yapan birinin CHP’ye bu sözleri söylemesi son derece yakışıksız oldu.

Muharrem İnce, CHP’ye söylediği ve hakaret vari bu sözlerle Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç ve Gebze ilçe başkanı İsmail Aşak’ı ne kadar zor durumda bıraktığının farkında değil mi?

İnce’nin bu incitici sözleri Memleket Partisi’ne zarar vermekten başka bir şey getirmez.

Bu yazı toplam 816 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi