HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

İl başkanı Serap Çakır olmalı

İl başkanı Serap Çakır olmalı

 

MHP Kocaeli Eski İl Başkanı Aydın Ünlü’nün görevden alınmasının etkileri devam ederken önceki gün sabah saatlerinde Gelecek Partisi Kocaeli Eski İl Başkanı Sayın Ömer Faruk Başaran’ın istifa etmesiyle sarsıldık.

 

Gebzeli olan ve Gebze’nin önde gelen ailelerinden olan Başaran ailesinin mensubu olan Ömer Faruk Başaran’ın görevden istifa etmesi hem partililer tarafından hem de kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Kocaeli gibi bir kentte yeni kurulan bir siyasi partinin kurucu il başkanlığını yapan Ömer Faruk Başaran tüm ilçe başkanlıklarını kurup olağan ilçe kongreleri gerçekleştirip il kongresini de tamamlayarak seçilmiş il başkanı olarak görevine devam ediyordu.

 

Ömer Faruk Başaran geçtiğimiz haftalarda Gelecek Partisi’nin genel başkanını Sayın Ahmet Davutoğlu’nu Gebze’de ağırlamıştı. Genel başkanın gidişinden kısa bir süre Ömer Faruk Başaran’ın istifa nedeni işlerine daha çok vakit ayırmak olacağı yönünde kamuoyuna yansıdı.

 

Ömer Faruk Başaran’ın istifa ile ilgili olarak Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Hasan Arabacı başta olmak üzere birçok Gelecek Partili ile görüştüm. Gebze ilçe başkanı Sayın Hasan Arabacı istifa ile ilgili olarak, Kamuoyunun şunu iyi bilmesi gerekmektedir. Bu bir istifa değildir, iş yoğunluğundan ve yeni yatırımlar yapacağından dolayı il başkanlığı görevinden affını istemiştir” dedi.

 

Diğer görüştüğüm Gelecek Partililer de Ömer Faruk Başaran’ın istifasını iş yoğunluğuna bağladı. Ömer Faruk Başaran’ın istifasının ardından şimdi gözler il başkanlığına hangi ismin atacağına.

 

Gelecek Partisi’nin kulislerinde birkaç ismin il başkanlığı için adı dolaşıyor. Ancak Gelecek Partisi Kocaeli’nde güçlü olmak istiyorsa il başkanlığına Serap Çakır’ın getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bilindiği üzere Gelecek Partisi Genel Merkezde görev alan Serap Çakır 31 Mart 2019 yılındaki yerel seçimlerde Gebze’de bağımsız belediye başkan adayı olmuştu.

 

Serap Çakır 31 Mart 2019 yılındaki yerel seçimlerde 16 binin üzerinde bir oy alarak seçimi kazanamamıştı ancak tüm dengeleri de altüst etmişti. Gebze siyasetinin en etkili isimleri arasında ilk sıralarda gelen Serap Çakır yerel seçimlerin ardından Gelecek Partisi’nde siyaset yapmaya karar verdi.

 

Ancak daha çok genel merkez düzeyinde siyasete yapan Serap Çakır’ın bence bu dönem artık elini taşın altına koyarak partisinin Kocaeli il başkanı olması gerekir.

 

Düşünsenize hem kadın hem de Gebze’den bir il başkanı. Böyle bir gelişmenin olması başta Gelecek Parti’de siyaset yapan kadınlar başta olmak üzere tüm kadınlara büyük bir cesaret ve gurur verir….

Bu yazı toplam 1051 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi