HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Bayram vesilesiyle barışalım

Bayram vesilesiyle barışalım

Yarın Kurban Bayramı. Müslümanların iki büyük bayramından biri Kurban Bayramı vesilesiyle başta değerli okuyucularımız olmak tüm İslam âleminin bayramını başta sağlık, mutluluk ve huzurlar getirmesini dilerim.

 

Coronavirüsü nedeniyle bir yıldan fazla uzun bir süredir bayramlaşma programları yapılmayı bırakın en sevdiklerimizin bile yanına gidemedik. Ancak bu bayramda kent bayramlaşmaları olacak. Kent bayramlaşmalarına katılacak olanlara bir kez daha dikkatli olmalarını öneririm.

 

Yetkililer maske-hijyen ve sosyal mesafe kurallarına özellikle uyulması konusunda çağrıda bulunmaya devam ediyorlar. Bu bayramda da tedbirleri bir kez daha elden bırakmayalım ki bir daha bayramları eski tadında kutlayalım.

Kurban Bayramı vesilesiyle eminim ki başta aile büyüklerimizi, eşimizi ve dostumuzu arayarak bayramlarını kutlayacağız. Ancak ben bu bayramda yapmadığım bir şeyi yapacağım.

 

Bayram bahanesiyle geçmişte kalbini kırdığım veya konuşmadığım kişileri arayacağım. Hem bayramlarını kutlayacağım hem de ne bileyim hatamı veya hatalarımızı kabul edip artık küs kalmayalım diyeceğim.

 

Coronavirüsü ile birlikte sağlığımızın ne kadar önemli olduğu ve bir mikropla baş edemeyerek yaşama her an veda edebileceğimizi gördük. O nedenle kırdığımız veya küs olduğumuz insanlarla küs kalmak yerine yukarıda da belirttiğim gibi hatalarımızı kabul edip barışalım.

 

Hadi bu bayramda hem kendimizi hem de sevdiklerimize bir iyilik yapalım. Eminim ki sizin de kardeşinizle, ablanızla, amcanız, dayınız ya da aynı mahallede veya işyerinde kırmış küs olduğunuz birileri mutlaka vardır.

 

Çok zor değil bir telefon ederek hem bayramını kutlayın hem de bu küslüğe son verin….

Herkese bir kez daha sevdikleriyle sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum… 

Bu yazı toplam 1378 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi