HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Güvenç İyi Parti’ye mi geçiyor?

Güvenç İyi Parti’ye mi geçiyor?

Ak Parti Gebze Belediyesi Eski Meclis Üyesi Sayın Sadık Güvenç geçtiğimiz ay partisinden istifa etmişti. Meclis üyeliğine bağımsız devam eden Sadık Güvenç Gebze’nin köylerinde sevilen bir isim.

 

Sadık Güvenç’in istifasının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen neden bu konuyu köşeme aldığımı merak edenler olabilir. Ancak Sadık Güvenç’in İyi Parti’ye geçeceği yönünde kulis bilgiler dolaştığı için bu konuyu yazmak istedim.

 

İki dönemdir Gebze Belediyesi meclis üyeliği yapan Sadık Güvenç’in İyi Parti’ye geçmesi İyi Parti için olumlu bir gelişme olur. Güvenç’in İyi Parti’ye geçmesiyle birlikte İyi Parti’nin Gebze Belediyesi meclis üyesi sayısı üçe çıkar.

 

Belli mi olur belki bir meclis üyesi daha istifa edip İyi Parti’ye geçer böylece İyi Parti Gebze Belediyesi meclisinde grup oluşturup komisyonlara üye verebilir.

 

Yazının başında da belirttiğim gibi Gebze’nin köylerinde sevilen ve saygınlığı olan Sadık Güvenç İyi Parti’nin köylerde daha rahat siyasi çalışma yapması yönünde katkıları olur. Başarılı bir ilçe başkanlığı yapan İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Av. Burak Uluköylü Sadık Güvenç’i İyi Parti’ye geçmesiyle birlikte daha başarılı işler yapacağına inanıyorum.

 

Sadık Güvenç’in ilerleyen dönemlerde siyasi olarak hedefleri belediye başkan adaylığı veya milletvekilliği adaylığı olur orasını kendisi bilir. Ancak Güvenç’in İyi Parti’ye geçişi Gebze’deki siyasi dengeleri değiştirir.

 

Güvenç’in istifası halen daha AK Parti içerisinde konuşuluyor. AK Parti’nin Gebze’de tarihinde ilk kez bir meclis üyesinin istifa hem ilçe başkanı Sayın Recep Kaya hem de Gebze Belediye Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz’ün hanesine eksi olarak yazılacak.

 

Sadık Güvenç’in ne zaman İyi Parti’ye geçeceği net değil. Ancak bu geçiş İyi Parti’nin ülke genelindeki yükselişi ile birlikte Gebze ve Kocaeli’nde de yükselişine olumlu etkileri olacaktır.

 

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Sayın Lütfü Türkkan, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Sayın Şanbaz Yıldız ve İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Av. Burak Uluköylü Sadık Güvenç’in partilerine geçişi ile ilgili olarak bir araya gelerek bir değerlendirme yapmaları şart.

Sadık Güvenç’in İyi Parti’ye katılımı ile birlikte AK Parti’nin Kocaeli’nde de eski gücünü kaybettiği yönünde değerlendirilecektir. Her ne kadar anketlerde AK Parti’nin oyunun arttığı yönünde açıklamalar yapılsa da aslında Sadık Güvenç’in istifası AK Parti’nin durumu gayet iyi özetliyor. 

Bu yazı toplam 1022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi