HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Gelecek Partisi ve MHP’de sıcak hafta

Gelecek Partisi ve MHP’de sıcak hafta

Kurban Bayramı öncesi bilindiği üzere MHP Kocaeli Eski İl Başkanı Sayın Aydın Ünlü partisinin genel merkezi tarafından görevden alınmıştı. MHP’li Aydın Ünlü’nün geçtiğimiz günlerde partisinin genel merkezine giderek bir dizi görüşmeler yaptı.

 

Ünlü’nün Ankara dönüşü şimdi tüm gözler MHP Genel Merkezi’ne çevrilmiş durumda. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Kocaeli’ne atayacağı yeni il başkanının kim olacağı merakla bekleniyor.

 

MHP Kocaeli İl Başkanlığı için konuşulan isimler ise İzmit’te bulunan isimler. Oysa MHP’nin Gebze’de, Darıca’da veya Çayırova’da bulunan ve MHP’ye yıllarca emek vermiş birçok isim var. Bu isimlerin kimler olduğu hem partililer hem de partiye oy verenler gayet iyi biliyor.

Neden Gebze’den veya Darıca’dan bir isim MHP’nin Kocaeli il başkanı olarak atanmasın? Hem İzmit ve Gebze arasında yıllardır devam eden bu ayrımı da ortadan kaldırır hem de Aydın Ünlü’nün ardından MHP’ye yeni bir ivme katar.  

Çok mu ütopik düşünüyor. Olsun bu da benim hayalim olsun.

 

Öte yandan Gelecek Partisi Kocaeli Eski İl Başkanı Sayın Ömer Faruk Başaran da yine Kurban Bayramı öncesi işlerine daha çok vakit ayırmak için görevinden istifa etmişti. Ömer Faruk Başaran’ın yerine de il başkanlığı için bu hafta bir ismin atanacağının bilgisine ulaştım.

 

Gelecek Partisi’nin Kocaeli il başkanı olarak daha önce de yazmış olduğum gibi gönlümden geçen isim Serap Çakır.

Serap Çakır’ın Gelecek Partisi’nde il başkanı olması hem Gelecek Partisi için hem de Gebze’de siyaset yapan başta kadınlar olmak üzere çok sayıda kişiye cesaret verecektir.

 

Gelecek Partili olan isimlerle bayram öncesi yaptığım görüşmelerde il başkanlığı için genel merkezin bir isim üzerinde karara vardıklarını açıkladılar. Ancak bu isim şimdilik hem bende hem de Gelecek Partili birkaç isim de saklı.

 

Gelecek Partili isimlere vermiş olduğum söz gereği il başkanı resmi olarak açıklanmaya kadar bu ismi yazmayacağım. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki açıklanacak olan isim son derecede isabetli bir isim olacaktır.

 

Hem MHP’de hem de Gelecek Partisi’nde bu hafta sıcak geçecek. Yeni il başkanlarının atanmasının ardından her iki partinin de bundan sonra nasıl bir çalışma ve yol alacağı merakla bekleniyor.

Hem MHP’lilerin hem de Gelecek Partililerin gözleri ve kulakları Ankara’dan gelecek olan haberde…

Bu yazı toplam 833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi