HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Gebze’nin kültür elçisi

Gebze’nin kültür elçisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Nurten Öztürk’ün Başkanlığında, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri ve İl Kurul Üyelerinin katılımları ile TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu, Değer Katan Kadın Girişimciler Toplantısı dün gerçekleştirildi.

 

Gerçekleşen toplantı video konferans biçiminde olduğu için toplantıyı takip etmek için Gebze Ticaret Odası’na gittim.

 

Toplantıyı takip etmek istememin en önemli nedeni Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler’in eşi ve aynı zamanda Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sayın Sevgi Çiler bir sunum yapması idi.

 

Gebze Ticaret Odası’na gittiğimde toplantı başlamıştı.

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler ile birlikte toplantıyı sonuna kadar izledim.

 

Toplantıda Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Nurten Öztürk’ün Kocaeli ve Gebze ile ilgili övgü dolu sözlerini duyunca çok mutlu oldum.

 

Ancak en büyük mutluluğu ise Sayın Sevgi Çiler konuşurken hissettim.

 

Gebze’nin Tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bir sunum yapan Sayın Sevgi Çiler Gebze’nin adeta bir kültür elçisi gibi son derece iyi hazırlanmış bir konuşma yaptı.

 

Gebze Ticaret Odası’nın kadınlara yönelik yapılan projelerden söz eden Sayın Sevgi Çiler 365 oda ve borsa arasında bir ilk olan Sosyal Etki Merkezi’nin ikincisinin inşaatına devam edildiğini belirtti.

 

Kadınlar için forklift eğitimi vererek 25 kadının iş sahibi olduğunu ifade eden Sayın Sevgi Çiler, girişimcilik eğitiminde 3 bin 362 kadının eğitim alıp KOEGEB destek kredisi işlerini kurduklarını ifade ederken gözlerindeki sevinç görülmeye değerdi.

 

Gebze sanayinin, bilişimin ve dış ticaretin merkezi olması dışında tarihi turistik ve kültürel açıdan çok sayıda esere sahip olduğunu belirten Sayın Sevgi Çiler, “Bunlardan dört tanesi vardır ki dünyaya tanıtılması gereken hazinelerimizdir.”

 

Bu dört hazine Fatih Sultan Mehmet’in Otağı ve Hünkâr Çayırı, Anibal’ın anıt mezarı, Mimar Sinan’ı eseri Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi.

 

Sayın Sevgi Çiler’in dediği tüm dünyaya tanıtılması gerek bu tarihi hazineler dışında Gebze’de, Darıca ve Dilovası’nda bulunan onca tarihi hazinelerimiz var.

 

Bu tarihi hazinelerimizin hem ülkemizde hem de dünyada duyurulması için Sayın Sevgi Çiler’in kültür elçisi olmasını canı gönülden dilerim.

 

Gebze’de doğmuş, büyümüş biri olan ve Gebze’yi herkesten daha çok seven Sayın Sevgi Çiler’in kültür elçisi olması en büyük arzum ve dileğimdir.

 

 

Bu yazı toplam 958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi