HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

“Gazetecilerin en çok baskı altında tutulduğu dönem”

“Gazetecilerin en çok baskı altında tutulduğu dönem”

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı gerek telefonla arayıp gerekse de mesajlar yayınlayarak günümüzü kutlayan herkese teşekkür ediyorum. Ancak 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı olarak buruk kutladık.

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın verilerine göre 38 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde. Basının üzerindeki baskılar ne yazık ki gün geçtikçe de artıyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Yıldızlı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada gazetecilerin üzerindeki baskılarla ilgili olarak,

Bayram’ adı verilen bu önemli günün ne yazık ki iktidar sahiplerinin medyayı kontrol altına tutma çabasıyla içi boşaltılmıştır. Gazeteciler gerçek bilgi akışını kamuoyuna sağlamak yerine, iktidarın halka göstermek istediği bilgiyi haber olarak iletmeye mecbur bırakılmaktadır.

 

Tek derdi halkı doğru bilgilendirmek, vatanın ve milletin çıkarları doğrultusunda edindiği bilgileri iletmek olan birçok aydın gazetecimiz, mesleğini icra ederken katledilmiş ve bu cinayetlerin birçoğu hala aydınlatılamamıştır.

 

İktidar sahiplerinin kişisel ve ticari çıkarlarına ters düşen haberlere imza atan birçok gazetecimiz ise haksız gerekçelerle tutuklanmış ve bugün hala cezaevinde adaletin yerini bulmasını beklemektedir. İşçinin, emekçinin, vatandaşın, çalışanın toplumdaki her kesimin uğradığı haksızlıkları manşetlere taşıyan, halkın müşterek sesi olan basın mensuplarımız iktidar sahiplerinin baskı ve sansürleri ile yıllardır mücadele etmektedir.

 

Cumhuriyet tarihindeki belki de gazetecilerin en çok baskı altında tutulduğu dönemden geçmekteyiz.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basının önemi inkâr edilemez. Memleketin medeniyet derecesi ve kamuoyunun durumu nedir? Bunu içe ve dışa anlatacak basındır.

 

Basın mensuplarını korumak lazımdır. Gazeteciler Türkiye dahilinde milletin fikrini aydınlatma ve kamuoyunu açık bir şekilde oluşturma çalışmalarında tamamen serbest olmalıdırlar’ sözlerini hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Yıldızlı’nın yapmış olduğu açıklamaya katılıyorum.

 

“Cumhuriyet tarihindeki belki de gazetecilerin en çok baskı altında tutulduğu dönemden geçmekteyiz” denilen bir dönemde gazeteciler olarak bu baskılara karşın sonuna kadar direnmeye çalışıyoruz.

 

Değerli okuyucularımızın desteği ile bu baskılara karşın gücümüzün yettiği yere kadar duruşumuzdan ve savunmuş olduğu fikirlerimizden taviz vermeyeceğiz.

 

Gazetecilerin üzerindeki baskıları olmadığı ve daha güzel günlerin olması ümidiyle tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Bu yazı toplam 884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi