EK DERSLER NEDEN GEÇ YATIYOR?

EK DERSLER NEDEN GEÇ YATIYOR?

 

GEBZE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE EK DERSLER

NEDEN GEÇ YATIYOR?

   Ek ders ücretleri Milli Eğitim Müdürlüklerine göre değişik zamanlarda ödenmektedir. Ek ders ücretleri maaşlardan ayrı olarak girilen ders karşılığı verilmekte ve bu da maaşlardan önce yatmaktadır. Uzman öğretmen, kıdemli uzman öğretmen, stajyer öğretmen, baş öğretmen ve öğretmenlerin maaşları her ayın 15’inde peşin olarak yatar. Ücretli öğretmenlerin maaşlarının ise ayın 1’inde yatması gerekir. Fakat maaşlarının ne zaman yatacağı bilinmez. Ek ders ücretlerinin ise; her ayın 1’inde yatması gerekmektedir.

   Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ise, ek ders ücretleri bugüne kadar hiçbir zaman ayın 1’inde ödenmemiştir.

   Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ek ders ücretlerinin zamanında alınabilmesi için nasıl bir sürecin izlenmesi gerekir? Öncelikle Okul Müdürlerinin zamanında ek ders ücret çizelgelerini mutemete bildirmesi gerekir ( Ayın 27’sinden önce) , mutemet işini zamanında yapmalı, Mal Müdürlüğü’nde hazır para bulunmalı, Mal Müdürlüğü inisiyatifini ek derslerin zamanında ödenmesinden yana kullanmalı,  yani kısaca bunu mesele yapmalı. Peki, şimdi öğretmen arkadaşlar, size çoktan seçmeli bir soru sormak istiyorum. Nasıl olsa test tekniklerinde hepimiz harikalar yaratıyoruz. Hazır olun, hazırız sözlerini duyuyorum. Evet sorumuz şu;

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ek derslerin ücretleri neden geç yatıyor?

a)      Okul puantajları ne zaman tam olarak, Okul Müdürleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürülürse, o zaman ek dersler yapılıyor. Okullarımız puantajları geç yapıldığı için mi?

b)      Bankalar öğretmenlerin ek ders ücretlerini beklettikleri için mi?

c)      Bankalar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında anlaşma mı var? Bunun karşılığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü promosyon mu alıyor?

d)      Ek derslerin ödeme günleri Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü’nün iş yoğunluğuna göre mi değişiyor?

e)      Hepsi

 Sizce öğretmen arkadaşlar acaba hangisi doğru?

   Kanunen ek ders ücretleri hak edildiği gibi alınan bir paradır. Ve gene aslında geciktiğinde buna bağlı olarak faizin de ödenmesi gerekir. Ama böyle olmuyor. Hakkımız olan ek ders ücretimizi zamanında alamadığımız gibi bir de mağdur oluyoruz. Bunun sorumlusu biz değiliz. O yüzden, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Mal Müdürümüzden beklentimiz hakkımız olan ek ders ücretlerini zamanında ödenmesidir. Aksaklıklar neredeyse ve sorumluları kimse, onlardan hesap sorulmalıdır. Eğer düzelmezse Sayın Kaymakamımız bu durumla ilgili sendikalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte toplantı yapıp sorunu bütün açıklığı ile konuşup, ortadan kaldırmalıdır.

   Ekonomik olarak ağırlaşan hayat şartlarında biz öğretmenler çok yoksullaştık. Bu şartlarda ek ders ücretlerimiz zamanında yatmadığında ek hesaplarımızdan faiz karşılığı para çekmek zorunda kalıyoruz. Bu da geç olarak ödenen her ek ders ödemesinde,  o paranın bir kısmının faiz olarak,  bankanın bizden tekrar, alması demek oluyor. Kısaca alın teri ile emek olarak kazanılmış haklarımız ödenmiyor, görüyorsunuz bir de bankaların, faiz sarmanın döngüsünün içine, bizi bankaların karları için sokuyorlar.

 

    Sizce Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz daha yeni kutladığımız öğretmenler gününe ita fen bu ay bize ek derslerimizi zamanında yatırabilir mi acaba? Merak konusu. Yatırabilir de yatıramaz da. Bu durumu ne belirler acaba? 

Bu yazı toplam 65 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi