HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Devlet Bahçeli’nin ani kararları

Devlet Bahçeli’nin ani kararları

 

Kocaeli gündemine önceki gün gün damga vuran olay kuşkusuz MHP Kocaeli Eski İl Başkanı Aydın Ünlü’nün görevden alınması oldu. Dile kolay Aydın Ünlü tam 9 yıl Kocaeli gibi bir ilde il başkanlığı yaptı.

 

Görev süresi boyunca MHP Kocaeli Eski İl Başkanı Aydın Ünlü ile ilgili onlarca iddia veya olaylar ortaya çıktı. Ancak yaşanan onca olay ve iddialara rağmen Aydın Ünlü her defasında görevinde kalmayı başardı.

 

Kamuoyunun merak ettiği Aydın Ünlü’nün neden görevden alındığından çok şimdiye kadar neden görevde alınmayıp neden Kurban Bayramı’nı sayılı günler kala görevden alınması. Diğer bir merak edilen konu ise ilçe teşkilatlarının akıbetinin ne olacağı.

 

Geçmişte MHP’de uzun yıllar siyaset yapmış ve Devlet Bahçeli’yi yakından tanıyan ve bilen birçok isimle Aydın Ünlü’nün görevden alınmasıyla ilgili olarak görüşmeler yaptım. Bu isimlerin çoğu da hemen hemen benzer sözleri söylediler.

 

Aydın Ünlü’nün görevden alınmasında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın etkili olduğunu ifade eden bu isimler, “Uzun zamandır Aydın Ünlü ve Saffet Sancaklı arasında bir gerginlik vardı. Karamürsel ilçe başkanının Aydın Ünlü tarafından görevden alınmak istenmesi olayı ise Ünlü ve Sancaklı arasında gerginliğin su yüzüne çıkmasına neden oldu. Aydın Ünlü Karamürsel ilçe başkanını görevden almak isterken Saffet Sancaklı ilçe başkanına sahip çıktı. 

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı Aydın Ünlü ile ilgili yaşadığı bu rahatsızlığını bizzat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bildirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Aydın Ünlü’yü görevden aldı.”

 

9 yıl gibi il başkanlığı yapan Aydın Ünlü’nün bir yazı ile görevden alınmasının anormal bir durum değil mi sorusuna ise, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu tür ani kararları vardır. Zamanının büyük çoğunluğunu genel merkezde geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu tür önemli kararları alırken ne zaman ve nasıl açıklayacağı hiç belli olmaz” şeklinde görüş belirttiler.

 

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ne zaman ne karar alacağı aniden karar veriyorsa ister misiniz aniden bir karar alıp Cumhur İttifakı’ndan ayrılsın. Olmaz demeyin MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bu neye ne zaman karar vereceği anlıkmış.

 

Gelecek Partisi Kocaeli Eski İl Başkanı Ömer Faruk Başaran’ın istifa etmesi ise o da başka bir köşe yazısının konusu olsun…

 

Bu yazı toplam 1045 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi