HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Darıca’da insanlık öldü

Darıca’da insanlık öldü

Belediye meclis toplantılarını son zamanlarda eskisi kadar sık takip edemiyorum.

 

Oysa belediye meclis toplantıları bir gazeteci için en çok haber bulacağı yerlerin başında gelir.

 

Ekim ayı belediye meclis toplantılarını da yine gazetedeki işlerim nedeniyle takip edemedim.

 

Ancak özellikle Darıca Belediyesi meclis toplantılarını bundan böyle sık takip etmeye karar verdim.

 

Neden mi?

 

Çünkü Darıca Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısında çok önemli ve bir o kadar da üzücü bir olay yaşanmış.

 

Ancak yaşanan bu önemli ve üzücü olaya nedense herkesin gözünden kaçmış.

 

Yaşanan olayla ilgili olarak olayı meclis toplantısında gündeme getiren CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Tuncer Saltaş’ın sosyal medya hesabından yazmasıyla haberim oldu.

 

CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Tuncer Saltaş yaşanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından, “8 Ağustos 2021 tarihinde Darıca Belediyesi garajında çatı tadilat işinde çalışan taşeron firmanın yabancı uyruklu (kayıt dışı, KAÇAK) işçisi çatıdan düşerek yaşamını yitirmiştir. Bu yaşanan iş kazası ile ilgili yetkili kurumlar Darıca belediyesine ve taşeron firma hakkında bir yaptırım uygulanmış mıdır? Yoksa iş iş kazası bildirimi yapılmadı mı?”

 

Yaşanan olayla ilgili olarak dün CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Tuncer Saltaş ile dün telefonda görüştüm.

 

CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Tuncer Saltaş yaşanan olayla ilgili olarak söylediklerini dinleyince dehşete kapıldım.

 

Ardından Darıca Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından ekim ayı olağan meclis toplantısının videosunu izledim.

 

Videoda yaşanan olayla ilgili olarak CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Tuncer Saltaş, “6331 iş sağlığı ve güvenliği sayılı kanun gereği tehlike ve çok tehlikeli işlerde çalışanların ruhsatsız ve kaçak çalıştırılmaması gerekiyor. 8 Ağustosta Darıca Belediyesi Garaj kısmında yapılan tadilat çalışmasında bir çalışan düşerek hayatını kaybetmiştir. Bu çalışan aynı zamanda kayıt dışı ve göçmen bir çalışan. Bununla ilgili olarak Darıca meclisi ve kamuoyuna bilgi vermenizi arz ediyorum.”

 

 

Darıca Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Bıyık ise sanki Darıca Belediyesi’ni Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Abdullatif Özkan yönetiyormuş gibi ona bakıp olayı açıklamasını istiyor.

 

 

 

 

Darıca Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Abdullatif Özkan da, “O firmanın hurdalarını vs. toplayan kişi. Bayram tatili zamanı. Pazar günü olup gelip orada çatıda kalan hurdaları vs almak için çatıya çıkıyor. Firmanın gelip gittiğinden haberi var. Ama o gün çalıştığından haberi yok.”

 

Videonun tamamını veya yaşanan diyalogları izlemek isteyenler buradan bakıp izleyebilir. https://www.facebook.com/DaricaBelediyesi/videos/588542435829993

 

Şimdi buradan başta Darıca Kaymakamı Sayın Yüksel Kara başta olmak üzere Darıca’daki tüm yetkililere seslenmek istiyorum.

 

Darıca’daki yaşanan bu iş cinayetinden haberiniz var mı?

Bu yazı toplam 1076 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi