DARICA İLÇEMİZDE YÖNETSEL BÜROKRASİ…

DARICA İLÇEMİZDE YÖNETSEL BÜROKRASİ…

 

 

 

                Birçok sorunun çözümünde, nedenlerle sonuçları birbirine karıştırıyoruz. Böyle yaptığımız için de sorunların kökenlerine inemiyoruz. Bir olayın nedeni yerine bu olayın sonuçları ve yansımaları üzerinde duruyoruz.

                2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının döneminin bittiği bu günlerde darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı, öğretmenler kurul toplantısı, neyin toplantısıdır. Bu kurul toplantıları ağırlıkla liselerde gerçekleştirildi. Öğretmenler kurulu, ders yılı başlamadan önce, II dönem başında ve ders yılı sonunda toplanır. Ayrıca okul müdürünün gerekli gördüğü zamanlarda ve kurul üyelerinin salt çoğunluğunun yazılı isteği doğrultusunda da kurul toplantısı yapılır. Ayrıca normal eğitim yapılan okullarda toplantılar ders saatleri dışında yapılır.

                13.05.2016 Cuma günü Darıca Kaymakamı Ömer KARAMAN’ın onayıyla Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ağırlıkla lise dengi okullarda öğretmenler kurul toplantısı yapıldı. Fakat bu kurul toplantısı farklıydı. Aslında kurul toplantısı değildi. O gün okulda dersi olan öğretmenler sadece bu toplantıya katıldı. Dersi olmayan öğretmenler ise, toplantıya katılmadı. İşte Milli Eğitim camiamıza yeni bir kurul toplantısı katkısı. İlçe Milli Müdürü İsmail OĞUZ’a “Neden böyle bir kurul toplantısı yaptınız” sorusu üzerine; devam-devamsızlık, eğitimde niteliği nasıl artırırız ve LYS gündemli toplantılar yapılacak diye, telefonda Eğitim-Sen Şube Başkanı Güngör İRDEM’e bilgi verdi.

                Böyle öğretmenler kurul toplantısı olmaz. Çünkü bütün öğretmenlerin katılması gerekir, olağan üstü bir durum da yok. Öğretmenler talep te etmemiş. Yoksa bu bir tiyatro mu? Ya da bir prova mı? Eğitim kurulu uygulamaları, eğitim politikaları ile yönetsel kural ve düzenlemeleri tahrip etmişlerdir. Hepimize hayırlı olsun. Öğrencilerimizin eğitim hakkı, temel bir insan hakkı olarak fiilen ellerinden alınmıştır. Eğitimin en önemli ayaklarından biri olan velilerimize bilgi verilmemiştir.

 

                Kısaca yönetsel bürokrasi, öğrencilere, velilere kısaca tüm toplum üyelerine karşı, dürüst, saygılı, adil, eşit, tarafsız, sorumlu olmalıdır. 

Bu yazı toplam 80 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi