HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Çörek tamam sırada müze ve kale var

Çörek tamam sırada müze ve kale var

Köşe yazmanın en zor zamanları muhtemelen bayramlardan sonra ne yazacak konu bulamamadır. Çünkü herkes ya halen daha bayram tatilindedir ya da bayramı nedeniyle yazacak bir konu yoktur.

O açıdan Gebze’de böyle bir sıkıntı yoktur. Bayram da bile Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’da mutlaka yazacak birçok konu olur. O nedenle bu bayram sonrası konu yazma sıkıntısı çekmeyeceğim.

 

Koronavirüsü nedeniyle bu bayramı da yine maske-hijyen ve mesafe kuralları gölgesinde geçirdik. Salgın endişesinden dolayı kent bayramlaşmalarına katılmak yerine Gebze Ticaret Odası’nın tele konferans olarak gerçekleştirilen Geleneksel Bayramlaşma Törenine katıldım.

 

Ticaret odasının bayramlaşmasına katılmamın nedeni hem Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler’in yüz yüze bayramını kutlamak hem de coğrafi işaretini alınan Gebze Bayram Çöreği ile ilgili olarak Sayın Çiler’den daha detaylı bilgi almak istedim.

 

Ancak bayramlaşma için ticaret odasına gittiğimde Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler’i son derece üzgün gördüm. Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı merhum Sayın Süleyman Olgun’un eski damadı tarafından öldürülmesine çok üzülen Sayın Nail Çiler ile çok fazla sohbet edemeden hemen bayramlaşma programına geçtik.

Bu arada Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı merhum Sayın Süleyman Olgun’un vefatı nedeniyle buradan başta merhum Sayın Süleyman Olgun’un Allah’tan rahmet ve acılı ailesi ile tüm yakınlarına baş sağlığı dilerim.

 

Gebze Ticaret Odası’nın Geleneksel Bayramlaşma Töreninde meclis üyelerinin büyük çoğunluğu katılım gösterirken benim ve diğer katılımcılar için güzel bir sürpriz de yaşandı. Bayramlaşma törenine ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün de katıldı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün yine her zamanki enerjisi ve güler yüzlülüğü ile tüm herkesin bayramını kutladıktan sonra Gebze Bayram Çöreği’nin coğrafi işaretini alınmasında başta Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ardından konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler coğrafi işareti alınan Gebze Bayram Çöreği’nin ardından oda olarak Gebze Eskihisar’da bulunan Osman Hamdi Bey’in Evi ve Müzesi ile yine Eskihisar’da bulunan tarihi Eskihisar Kalesi ile ilgili olarak  müjde verdi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler bu her iki yerle ilgili olarak bir proje hazırladıklarını ve kısa bir süre sonra bu projeleri kamuoyuna açıklayacaklarını açıkladı.

Gebze Eskihisar’da bulunan Osman Hamdi Bey’in Evi ve Müzesi ile yine Eskihisar’da bulunan tarihi Eskihisar Kalesi bilindiği üzere âdete çürümeye terk edilmiş durumda. Bu iki tarihi yerin restore edilmeyerek resmen çürümeye terk edilmesine daha fazla dayanamayan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler’in bu yerlerle ilgili projelerini merakla bekliyorum.

Bu yazı toplam 1273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi