HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

CHP’lilerin konuştuğu fotoğraf

CHP’lilerin konuştuğu fotoğraf

Geçtiğimiz hafta Gebze’deki CHP’lilerin en çok konuştuğu ve tartıştığı konu bu fotoğraf karesi idi.

 

Fotoğraf karesinde de görüldüğü gibi CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Şahin Yılmazel ile Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir var.

 

CHP’lilerin merak ettiği ve tartışma konusu olan ise CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ın fotoğraf karesinde neden olmadığı.

 

Konuyla ilgili olarak geçen hafta konunun tüm muhataplarıyla görüştüm.

 

İlk olarak CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’yı telefonla arayarak konunun ne olduğunu sordum.

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki ben CHP içerisinde yetişmiş, büyümüş, parti terbiyesi ve örgüt ahlakını bilen biriyim. Nerede nasıl davranılacağını da gayet iyi biliyorum. O gün sabah erkenden Gebze’ye gelmek üzere yola çıkmadan önce Gebze ilçe başkanımız Gökhan Orhan’ı telefonla aradım. İlçe başkanımıza Gebze’ye geleceğimi ve bir konu ile ilgili olarak bir başka ilçe başkanı ile görüşeceğimi söyledim. Ardından Gebze’ye gelerek yapmam gereken görüşmeyi yaptıktan sonra CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyemiz Şahin Yılmazel’i aradım. Şahin Yılmazel ile aynı partide siyaset yapmamız dışında bir abi kardeş ilişkimiz vardır. Aileler olarak görüşüp evine gittiğim kendisinin de evime geldiği bir isimdir. Dün de bu böyle idi yarın da öyle olacak. Şahin Yılmazel evet bugün meclis üyemizdir. Ben de Şahin Yılmazel’in il başkanıyım. Ancak bunun dışında biraz önce de belirttiğim gibi bir abi kardeş ilişkimiz var. Şahin Yılmazel’in de daveti üzere de bir çay içmek için bir yere oturmaya giderken Gebze çarşıdaki esnaflara da selam verdik. Esnaflara selam verip hayırlı işler dilerken Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir’in de dükkânının önünde geçerken kendisine selam verip hayırlı işler diledim. O sırada esnaflar bizle birlikte fotoğraf çektirdi. Esnaflarla çektirdiğimiz fotoğrafları da sosyal medya hesabından paylaşıldı. Burada bir art niyet veya başka bir şeyin aranması doğru değildir. Başta da belirttiğim gibi parti disiplini ve ahlakını bilen biri olarak örgüt içerisinde nasıl davranılması gerektiğini biliyorum. Tüm ilçe başkanlarımızla ve örgütümüzle sahadayız, alandayız, çarşı pazardayız.”

 

Harun Özgür Yıldızlı konuyla ilgili olarak bunları söyledikten sonra bu kez de konunun diğer bir muhatabı olan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ile görüştüm.

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan da, “O gün il başkanımız Sayın Harun Özgür Yıldızlı sabah saatlerinde beni arayarak Gebze’ye geleceğini ve Gebze’de bir görüşme yapacağını söyledi. Bende il başkanımıza görüşmede olmam gerekiyorsa gelebileceğimi söyledim. Sayın il başkanımız da gerekmediğini ifade etti. Söz konusu fotoğraf karesinde olmamam da başka bir anlam veya mana çıkarılması doğru değildir.”

 

CHP’de birileri parti içi kavgalardan ve çekişmelerden medet umarak partinin zayıflatılmasını istiyor.

 

Ancak buna ne CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ne de diğer ilçe başkanlarının izin vermediğini görmek son derece güzel.

CHP’nin adım adım iktidara geldiği bu süreçte CHP’nin parti içindeki kavgasının ve çekişmenin kimseye bir faydası olmayacağını herkesin görmesini dilerim.

 

harun.jpg

Bu yazı toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi