HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

CHP’lilerin en çok merak ettiğini sorular

CHP’lilerin en çok merak ettiğini sorular

Başta ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm muhalefet partilerin liderleri sürekli erken seçim çağrısında bulunuyorlar.

 

Erken seçim çağrısının zaman zaman İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu da yeniliyor.

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ise erken seçim çağrılarına seçimlerin zamanında olacağını söyleyerek cevap veriyorlar.

 

Ancak yaşanan ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere Türkiye’nin hem içerde hem de dış dünyada yaşananların ardından seçimlerin zamanında mı yoksa erken mi olacağını kestirmek zor.

 

Olası bir erken seçim veya seçimlerin zamanında olması durumda Kocaeli’deki CHP’lilerin en çok merak ettiği ise ne cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ne de seçimleri kazanılıp kazanılmayacağı.

 

Kocaeli’deki CHP’lilerin en çok merak ettiği milletvekili sıralamasında ilk üçte kimler olacağı ve mevcut milletvekillerinin devam edip etmeyecekleri.

 

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Sayın Haydar Akar ile CHP Kocaeli Milletvekili Sayın Tahsin Tarhan’ın yeniden milletvekilliği listesinde olup olmayacağına gelelim.

 

İlk senaryo Sayın Haydar Akar’ın yeniden milletvekili aday adayı olması durumunda mutlaka milletvekili listesinde yer alacağı.

 

Sayın Haydar Akar’ın milletvekili listesinde olması demek ilk birde olacağı anlamına geliyor.

 

Malum TBMM Başkanvekili olan Sayın Haydar Akar’ın milletvekili listesinin ilk sıradan başka bir yerde olmaması gerekiyor.

 

İkinci senaryo ise Sayın Haydar Akar’ın milletvekili yerine CHP’nin kuracağı hükümette bakan olacağı.

 

Diğer bir merak edilen husus ise CHP Kocaeli Milletvekili Sayın Tahsin Tarhan’ın yeniden milletvekili listesinde olup olmayacağı?

 

CHP Kocaeli Milletvekili Sayın Tahsin Tarhan için konuşulan ilk senaryo ise Sayın Tahsin Tarhan yeniden milletvekili listesinde kesinlikle olmadığı.

 

Sayın Tahsin Tarhan ile ilgili konuşulan diğer bir senaryo ise Sayın Tahsin Tarhan’ın Kocaeli yerine İstanbul veya başka bir ilden milletvekili adayı gösterileceği.

 

Son senaryo ise Sayın Haydar Akar’ın milletvekili listesinde olması demek Sayın Tahsin Tarhan’ın da milletvekili listesinde olacağı.

 

Diğer bir merak edilen konu ise İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in milletvekilliği adaylığı için hangi isme destek vereceği?

 

Bu konuyla ilgili ilk senaryo ise Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in de kendi yerine bir kadın milletvekili adayı için isim önerisinde bulunacağı.

 

Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in önereceği bazı isimleri bile duydum.

 

Ancak bu isimleri burada yazıp hem onlara cevap hakkı doğmasını hem de siyaseten yıpranmalarını istemem.

 

CHP’lilerin en çok merak ettiği bu sorular başta olmak üzere CHP’de merak edilen diğer soruları sormak üzere önümüzdeki günlerde Ankara’ya gitmeyi planlıyorum.

Bu yazı toplam 824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi