HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

CHP’de kimler istifa edecek?

CHP’de kimler istifa edecek?

CHP Genel Merkezi en geç 2023 haziran ayında yapılması planlanan seçimler için milletvekili aday adayı olmayı düşünenlerle ilgili olarak bir genelge yayınladı.

Yayınlanan genelgede seçimlerde milletvekili aday adayı olmayı düşünen il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları, belde yönetim kurulu üyelerinin en geç 26 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmeleri istendi.

Bu yazıyla birlikte şimdi tüm gözler CHP’de kimlerin istifa edip etmeyeceğini merak ediliyor.

CHP genel merkezi hayati önem olarak gördüğü 2023 seçimi için milletvekilliği için istifa eden isimler yerine yeni isimler atayarak seçime hazırlıklı girmeye kararlı.

Geçmiş seçimlerden bilindiği gibi milletvekili adaylığı için il başkanları başta olmak üzere ilçe başkanları ve yöneticiler istifa edince adete seçime giderken partiyi seçime götürecek isim kalmıyordu.

CHP genel merkezi geçmiş seçim tecrübelerinden şimdiden istifaların olmasını istiyor.

İstifalarla birlikte yerine istifa edecek isimlerin yerine gelecek olan isimlerin kimler olacağından çok tüm CHP’lilerin gibi bence acaba kim istifa edecek diye merak bekleniyor?

Örneğin CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı milletvekilliği için görevinden istifa eder mi?

Ya da Kocaeli’de bulunan CHP’li ilçe başkanlarından hangi isimler istifa eder?

Bir ay gibi bir süre sonra kimlerin istifa edip etmeyeceğini görmüş olacağız.

İstifalarla birlikte diğer önemli bir konu milletvekilliği belirlenmesinde genel merkez Kocaeli için nasıl bir yol izleyecek.

Her seferinde örgütün sesine kulak vermek yerine atama yapan CHP genel merkezi bu seçimde de yine atama mı yapacak yoksa önseçim mi veya eğilim yoklaması mı yapacak?

Hangi CHP’li ile bu konuyu konuşsam genel merkezin Kocaeli’de yine atama yapacağını söylüyor.

Atama yapılması durumunda milletvekilliği sıralamasında ilk üçün bile belli olduğunu söyleyenler bile var.

Tüm söylenenlere bende CHP genel merkezinin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu seçim içi ayrı ve daha titiz davranacağını ifade ediyorum.

Çünkü bu seçim ülkenin kaderini etkileyecek belki de son seçim olacaktır.

O nedenle CHP’de milletvekilliği aday adaylığını düşünen isimlerin CHP’deki görevlerinden istifa ederken son derece iyi düşünmelerini dilerim.

Ülkenin kader seçiminde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi hem kendileri hem de ülkenin geleceği için büyük önem teşkil ediyor.

 

Bu yazı toplam 1131 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi