HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

CHP Çayırova’ya kadın eli değer mi?

CHP Çayırova’ya kadın eli değer mi?

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı’nın 24 Eylül’de gerçekleştirilecek olağanüstü ilçe kongresi öncesi CHP kulisleri çok hareketli.

Olağanüstü ilçe kongresi öncesi ilçe başkan adaylığı için Binali Eniş adaylığını geçtiğimiz hafta açıkladı.

Eski ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek de ilçe başkan adayı olduğunu şimdilik sadece sosyal medyadan açıkladı.

CHP Çayırova ilçe başkan adaylığı için ismi geçen CHP Çayırova eski ilçe kadın kolları başkanı Suna Çınar’ın da aday olduğunu duyar duymaz dün Suna Çınar’ı telefonla aradım.

İlçe başkan adaylığı için yoğun bir görüşme trafiği içerisinde olduğunu ifade eden Suna Çınar ilçe başkan adaylığı için önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını söyledi.

CHP Çayırova ilçe başkan adaylığı için ismi geçen Suna Çınar’ı ilçe kadın kolları başkanlığı yaptığı dönemden beri tanırım.

İlçe kadın kolları başkanlığının ardından 2019 yerel seçimlerinden meclis üyesi adayı oldu.

Ardından CHP Çayırova İlçe Başkanlığı’nın son olağan ilçe kongresinde de ilçe başkan adayı olan Suna Çınar Çayırova’da CHP’yi bilen ve tanıyan isimlerin başında geliyor.

Suna Çınar’ın ilçe başkan adayı olması CHP Çayırova’da tüm dengeleri değiştirdi.

Diğer bir ilçe başkan adayı olan Binali Eniş’in tek adaylığı şeklinde bir ilçe kongresinin olmaması CHP’de ne gibi bir duruma sebep olur ilçe kongresinden sonra göreceğiz.

Ancak CHP gibi parti içi demokrasi yarışının kıyasıya çektiği bir partide iki adayın olması demek CHP Çayırova’da kartların yeniden dağıtılması anlamına gelir.

CHP Çayırova’da iki başkan adayının çıkmasının parti içi yarışını hızlandıracağı gibi bir bölünme veya gruplaşmaya neden olmaması dilerim.

2019 yerel seçimlerden sonra CHP Çayırova’da yaşanan gruplaşma ve parti içi kavgaların biran önce sona erip birlik ve bütünlük içerisinde önümüzdeki seçimlere hazırlanılmalı.

İlçe başkanı seçilecek olan ismin bu birlikteliği sağlayıp sağlamayacağını ise şimdiden kestirmek zor.

Bu süreçte hem Binali Eniş’e hem de Suna Çınar’a büyük görev ve sorumluluk düşüyor.

Olağan ilçe kongresi öncesi ve sonrasında söylemleri ve eylemleri CHP Çayırova’da yaşanan gruplaşma ve parti içi kavgaları ya daha da artıracak ya da sonlandıracak.

Binali Eniş ve Suna Çınar’ın birlik ve beraberlik mesajları olağan ilçe kongresi öncesi büyük önem teşkil ediyor.

Her iki adaya şimdiden başarılar dilerken olağan ilçe kongresi öncesi başka bir ilçe başkan adayının çıkıp çıkmayacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bu yazı toplam 1001 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi