HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

CHP bu işin peşini bırakmamalı

CHP bu işin peşini bırakmamalı

İlk olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti.

 

KPSS’de yüksek puan alıp mülakatlarda elenen adaylarla bir araya gelen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na gitmişti.

 

Ancak Milli Eğitim Bakanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu verilmediği gibi bakanlığın kapısına zincir vurularak kilitlendi.

 

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bakanlık önünde yaptığı açıklamada, “KPSS'den 80, 90, 95 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini gördüm. Onlarla konuştum. Yazıktır, günahtır bu memlekete. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Daha düne kadar mülakatlarda artı 3 eksi 3 aralığında puan verilecektir şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatı ile terk edildi? TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var. Bir anne babanın evladını üniversiteye nasıl hazırladığını bilmeyen var mı? Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Haksızlık var hukuksuzluk var. Bir feryat var.”

 

Buna benzer bir durumu önceki gün CHP Darıca İlçe Başkanı Sayın Gökhan Aktaş gündeme getirdi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hukuk müşaviri olarak görev yapan Sayın Necmi Özen’in avukat kızı Sayın Büşra Özen'nin Darıca Belediyesi'nde işe başlamasıyla ilgili olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “Buradan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık' a sesleniyorum. Yaptınız bu adaletsizliğin, yarattığınız bu çete düzenine sessiz kalıp hesap sormayacak mıyız sandınız?

 

Peki, milletin çocukları ne olacak atamayan binlerce öğretmen dururken, KPSS sınavında en yüksek puanları almalarına rağmen atamayan gençler ne olacak? Asgari ücrete mahkûm edilen hayalleri çalınan yurtdışına gitmeyi kendilerine yedirmeyen ve bütün imkânsızlıklara rağmen yaşam mücadelesi veren gençler bizim insanımız değil mi? 

 

Son olarak CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Özgür Yıldızlı, aralarında Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın da yer aldığı AK Partili farklı isimlerin yakınlarını Kocaeli’deki belediyelerde farklı görevlerde torpille istihdam edildiğini belirtti.

 

Sayın Harun Özgür Yıldızlı da, “On binlerce gencin, vatandaşın hakkını gasp ederek kamu kuruluşlarında AK Partili isimlerin yakınlarına uygulanan bu torpil kıyakları ortaya çıktığında sıkılmadan ‘Hukuka aykırı değil ama etik de değil’ diyebiliyorlar. Bizler bu torpil düzenini yıkana kadar tüm usulsüzlükleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Halkımız da en güzel cevabı sandıkta verecektir.”

 

CHP’li ilçe başkanları ve il başkanı torpille istihdam edilen bu kişilerin peşini bırakmamalı.

 

Ekonomik kriz nedeniyle binlerce işsiz varken bu isimlerin hangi liyakat ve neye göre belediyelerde işe alındı?

 

Sırf birilerinin yakını veya akrabası diye belediyelerde işe alınan bu isimlerle ilgili olarak diğer ilçe başkanlarının da detaylı bir çalışma yapıp bu konuyla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmalarını diliyorum.

 

Bu yazı toplam 962 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi