HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Büyükgöz’e sormak istiyorum

Büyükgöz’e sormak istiyorum

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Gebze Belediye Başkanlığı ve Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği gerçekleştirilen 59. Kütüphane Haftası Kutlama Programı dün gerçekleştirildi.

Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa giderken aklıma Gebze gibi birçok ilden büyük bir nüfusa ve ekonomiye sahip olan Gebze İlçe Halk Kütüphanesi geldi.

Yıllardır bir apartmanın en alt katında hizmet veren Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin başta değerli müdürü Tevhide Buğan olmak üzere tüm personeli büyük bir özveriyle güzel ve önemli işleri imza atıyorlar.

Ancak böylesine değerli personeli olan Gebze İlçe Halk Kütüphanesi nedense bir türlü söz verilen yere geçemediler.

Bilindiği üzere Gebze İlçe Halk Kütüphanesi için eski dershane olan Sultan Orhan Mahallesi’ndeki yeri tadilatı bir türlü bitmedi.

Üç senedir yeni yerine taşınması beklenen Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin ne yazık ki son durumuyla ilgili kimse net bir bilgi bilmiyor.

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin bir an önce tahsis edilen yere taşınması için inşaatının bitirilip yerine taşınmasını diliyorum.

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’in bu konuda gerekli adımları atmasını tüm kamuoyunun beklediğini söyleyebilirim.

Kafamda bu düşüncelere dalarken Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Gebze Belediye Başkanlığı ve Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği gerçekleştirilen 59. Kütüphane Haftası Kutlama Programı için Gebze Kültür Merkezi’ne geldiğimi fark ettim.

Son derece iyi hazırlanmış bir program Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’in gelmesiyle başlandı.

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından okunan şiir dinletisi ve tiyatronun ardından Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz programa sonradan katıldı.

Programa geç katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz programın akışını bozarak birde konuşma yapmaz mı?

Hani derler ya hem suçlu hem güçlü diye.

Programa geç kaldığı yetmiyor bide program akışını bozarak konuşuyor.

Konuşmada ne de konuşma.

Gebze Kent Meydanı’nda bulunan Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi’nden güçlük kaç kişinin faydalandığını ve son olarak Gençlik Merkezi olarak hizmete açılacak olan Eski Adliye binasının sekizinci katı ve teras katının kütüphane olacağını söyleyen Zinnur Büyükgöz’e sormak istiyorum.

Gebze Belediye Başkanı olarak bir gün Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’ne tahsis edilen yerin önünden geçip yaşanan rezaleti hiç görmediniz mi?

Bu yazı toplam 2574 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi