HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Bülent Sarı’nın üzerindeki tarihi sorumluluk

Bülent Sarı’nın üzerindeki tarihi sorumluluk

Geçtiğimiz gün CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı Gebze’de bir dizi dernek ziyaretleri ve bazı gazetecileri ziyaret etmiş.

Çalıştığım gazeteye gelmediği için bende CHP’li Bülent Sarı’nın yüzüne söyleyeceklerimi köşeden yazayım dedim.

Sayın Bülent Sarı her şeyden önce CHP’nin Kocaeli gibi bir yerde il başkanın olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyor ve görevinizde başarılar diliyorum.

Ülke olarak bir kader seçimi girerken sizlerin il başkanlığında CHP Kocaeli’de bu seçim sürecini yaşayacak.

Geçmişte ilçe başkanlığı ve son olarak il sekreterliği gibi CHP’de çok önemli ve değerli görevlerde bulunmanızda dolayı CHP’de siyasetin benden daha iyi bildiğinizi düşünüyorum.

Bu nedenle CHP’nin tarihi olarak büyük önem teşkil eden bu seçimde üzerindeki tarihi sorumluğun farkında olduğunuzu tahmin ediyorum.

İzmit merkezden partinizin ilçe örgütlerini nasıl görüyorsunuz bilemiyorum.

Lakin siz de gayet iyi bildiğiniz gibi kongre sürecini yaşamayan ilçe örgütlerinin çoğu bitik, yorgun ve yok hükmündeler.

Başta ilçe başkanları, ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları olmak üzere neredeyse CHP’nin tüm ilçeleri bu tarihi seçimi bırakın hazır olmayı neredeyse kapılarına kilit vurulmuş durumda.

İlçe yöneticilerinin çoğu istifa etmişken olanlar ise hiçbir parti çalışmasına katılmaya bile tenezzül etmiyor.

Sayın Bülent Sarı burada işte size tarihi bir sorumluluk düşüyor.

Bu kader seçiminde bu ilçe örgütleri ile seçime gitmeniz demek seçimde büyük bir hüsran ve büyük bir yenilgi almak demek olacaktır.

Yapmanız gerekenin ne olduğuyla ilgili olarak size akıl vermek haddim değil.

Ancak kangren olan bu ilçelerin bir an önce görevden alınması gerekiyorsa görevden alınması veya istifa etmeleri gerekiyorsa istifa etmelerinin sağlanması.

Aksi takdirde CHP Kocaeli’de tarihinin yaşayacağı en büyük yenilgi ve hüsranı yaşayacaktır.

Bir an önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun size vermiş olduğu yetki ve etkiyle ilçelerde büyük bir değişimi yapmanızı dilerim.

14 Mayıs’ta yapılması planlanan kader seçimine bu ilçe örgütleri ile gitmek bile bile lades olmak ve resmen yenilgiyi kabul etmek demektir.

Tekrardan görevinizde başarılar dilerken en kısa zamanda da sizleri gazetemizde ağırlamanın gururunu yaşatmanız dileğiyle.

 

 

 

Bu yazı toplam 802 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi