HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Balık ekmek

Balık ekmek

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’e bazen şaşarak bazen de hayretle bakıyorum.

Zinnur Büyükgöz, Kasım ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin Gebze’deki durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına tek öğün yemek ihtiyacını karşılamak için yemek dağıtımı önerisine adeta kızmıştı

Başkan Zinnur Büyükgöz gündem maddesiyle ilgili olarak, “Memlekette aç bırakmıyoruz. Sosyalist fakir edebiyatı geride kaldı. Fakirlik edebiyatı yapanlar daha sonra ‘Starbuck’s’ta kahve içiyor” demişti.

Ancak önceki gün gördük ki Gebze Yenikent Mahallesi’nde yaşanan halk ekmek kuyruğundaki görüntüden sonra meğer sadece Yenikent Mahallesi’nde değil hemen hemen Gebze’nin her yerinde aynı durum söz konusu.

Yaşanan durumla ilgili olarak İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’e seslenerek, “Aşağıda dikkatlerinizi çekmek istediğim iki resim karesini paylaşıyorum; burası bölgemizdeki ‘Starbuck’s’a yaklaşık 400 metre mesafedeki yaklaşık 20.000 nüfuslu Yenikent Mahallesi muhtarı Esengül Aktaş hamım efendinin de halk ekmek büfesinin yetersizliğinden şikayet ettiği Yenikent Mahallesi Halk Ekmek Büfesindeki kuyruk, piyasada 5 TL olarak satılan ekmeği, halk ekmekten 3,75 TL’ye satın almak isteyen dar gelirli vatandaşların ekmeği piyasadan 1,25 TL daha ucuza almak için oluşturdukları kuyruktur, daha doğrusu size göre ‘fakirlik edebiyatı’ olarak tanımladığınız ‘1,25 TL’nin resimdir. Oysaki siz; Hz.Ömer’in ‘Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler’ sözünden ilham alarak yola çıkmıştınız” dedi.

 

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün İyi Partili Burak Uluköylü’ye ne diyeceğini merak ediyorum.

Bir dahaki mecliste benzer bir konu olması durumunda artık Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz öyle “Fakirlik edebiyatı yapanlar daha sonra ‘Starbuck’s’ta kahve içiyor” gibi sözleri bir daha söylemeye cesaret edeceğini sanmıyorum.

Büyükgöz’ün bir daha bu tür sözleri söylemesi durumunda bu tür posları göle çeviren İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü’nün olduğunu artık unutacağını bilmesini dilerim.

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yapması gereken Gebze Eskihisar’a balık restoran veya belediyenin işi olmayan işler yapmak yerine vatandaşın ucuz ekmek için saatlerde sırada beklememesi için çözüm bulması gerektiğini düşünüyorum.

Gebze Eskihisar’da yeterince balık restoranı var.

Belki bu balık restoranlarında fiyatlar biraz yüksek olabilir.

Ancak elektrik doğalgaz ve diğer zamları düşününce işletme sahiplerine de çok bir şey diyemiyorsunuz.

Belediyenin işi bu tür balık restoranı dışında ilk önceliği başka hizmetler olduğunu kanısındayım.

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yaşadığı Gebze ile bizlerin yaşadığı Gebze farklı mı yoksa?

 

Bu yazı toplam 1003 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi