HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Ayşe’nin annesi vefat etti

Ayşe’nin annesi vefat etti

‘Ayşe tatile çıksın’ aslında bir paralo. Bu paralo ile 47 yıl önce Kıbrıs Barış Harekâtı başlıyor. Peki, Ayşe kim ve neden tatile çıksın deniliyor.

Ayşe’nin kim olduğuna gelmeden önce önceki gün CHP Kocaeli Eski Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş’in annesi Nermin Güneş’in hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Konuyla ilgili olarak hemen telefonla CHP Gebze eski ilçe yöneticisi Serdar Tüze’yi aradım.

Tatilde olmasına rağmen telefonuma bakan CHP’li Serdar Tüze konuyla ilgili olarak bilgi sahibi olmadığını ancak hemen konuyla ilgilenip beni arayacağını söyledi. Kısa bir süre sonra beni arayan Serdar Tüze Hurşit Güneş’in annesi Nermin Güneş’in hastaneye kaldırıldığını ve Hurşit Güneş’in de Amerika’dan annesinin yanına geldiğini söyledi.

Önceki gün ise akşam saatlerinde tam gazetenin sayfalarını bitmiş akşam merhum Kadir Aydoğdu’nun mevlidine gitmek için hazırlanırken telefonum çaldı.  Arayan Serdar Tüze idi. Tüze, Hurşit Güneş’in annesi Nermin Güneş’in kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini söyledi.

Telefonu kapatınca CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Sedat Tatar’ın da beni aramış olduğunu görüp hemen kendisine aradım. CHP’li Sedat Tatar da merhume Nermin Güneş’in vefat haberi için aradığını ifade etti.

Merhume Nermin Güneş’e Allah’tan rahmet CHP Kocaeli Eski Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş başta olmak üzere tüm Güneş ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

Merhume Nermin Güneş’in vefatı emimin Hurşit Güneş’i derinden üzmüştür. Ancak benim en çok üzüldüğüm Ayşe’nin annesinin vefat haberini nasıl karşıladığı.  

Evet, meşhur ‘Ayşe tatile çıksın’ paralosında adı geçen Ayşe geçmiş dönem Dışişleri Bakanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili merhum Prof. Dr. Turan Güneş’in ve eşi Nermin Güneş’in kızları.

Kıbrıs Barış Harekâtı paralosı olan ‘Ayşe tatile çıksın’ denilmesindeki hikaye dönemin Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Turan Güneş o süreçte Cenevre’de bir konferansa katılıyor. Harekâtın gizliliği için dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit’in ‘Ayşe tatile çıksın’ diyerek harekâtı resmen başlatıyor.

Ayşe’nin annesinin vefat haberini nasıl öğrendiğini ve o an neler hissettiğini çok merak ediyorum.

Merhume Nermin Güneş’in cenazesi 30 Temmuz Cuma günü (bugün) öğle namazına müteakip İstanbul Zincirlikuyu Cami'inden kaldırılacak. Gazetedeki işlerin duruma göre cenazeye gitmeye çalışacağım. En çok Ayşe’nin annesine son vedasını görmek için cenazeye gitmeyi çok istiyorum…

Bu yazı toplam 975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi