HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Avrupa’nın En İyi İş Meleği’ne

Avrupa’nın En İyi İş Meleği’ne

Bugünkü köşe yazımda başka bir konuda yazmayı planlıyordum.

 

Ancak DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile görüşünce Avrupa’nın En İyi İş Meleği Ödülü Ahu Büyükkuşoğlu Serter’e bir mektup yazmak istedim.

 

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile uzun zamandır bir türlü görüşemiyorduk.

 

Dün sonunda Necmettin Aydın’ın daveti üzerine sendika binasına giderek kendisiyle hem keyifli bir sohbet hem de sendikal mücadele ile ilgili yaşanan sorunları konuştuk.

 

İşyerlerinde devam eden sendikal örgütlenmeyle ilgili işveren baskıları ve davaların uzun sürmesinden şikâyet eden Necmettin Aydın en çok da Farplas’ta yaşanan duruma tepkili.

 

Farplas gibi bir firmada işçilerin uzun yıllardır sendikasız çalışmasına karşın işçiler sendikaya üye oldu.

 

Ancak bunun üzerine işveren bu kez sendikaya üye olan işçileri işten çıkarmaya başladı.

 

İşyeri önünde gerçekleşen eylemler aylarca devam ederken işçiler ve sendika yetkilileri aldıkları karar neticesinde işyeri önündeki eylemi sonlandırdı.

 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından işveren son günlerde sendikaya üye olan işçileri yeniden işten çıkarmaya başlamış.

 

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın işten çıkarmalara karşı işvereni uyararak bu duruma biran önce son vermesi gerektiğini belirtti.

 

Bende buradan Farplas’ın sahibi olan ve 2018 yılında Avrupa’nın En İyi İş Meleği Ödülünü alan Ahu Büyükkuşoğlu Serter’e bir şeyler söylemek istiyorum.

 

Avrupa’nın En İyi İş Meleği Ödülünü alan Ahu Büyükkuşoğlu Serter öncelikle bu ödülü almakla bizleri ne kadar gururlandırdığınızı belirtmek isterim.

 

Bu ödülü alırken yaptığınız konuşmada, “Kadınların; toplumda ve çalıştıkları şirketlerde aktif olarak yer almasıyla, bulundukları alanları iyileştirirken, kadın yatırımcılarla birlikte yatırım dünyası da gelişiyor. Kadınların yatırım dünyasında yer almaları ve yatırım yapmaları için onları teşvik etmek adına birçok çalışma yürütmek benim için bir mutluluk. Bütün renklerin bir arada var olabilmesinin gücünü ve kız kardeşliğin önemini vurgulamaya ve bu yöndeki çalışmalara devam edeceğim. Mükemmel olmak zorunda değiliz, özellikle kadınların çok hissettiği mükemmel olma beklenti ve baskısından kurtulmamız gerekiyor. Kadın çok önemli, ama göz ardı edilmiş bir yatırım fırsatıdır.” demişsiniz.

 

Sizlerden dileğim konuşmanızda da belirttiğiniz gibi “Kadınların; toplumda ve çalıştıkları şirketlerde aktif olarak yer almasıyla, bulundukları alanları iyileştiriyor” bunun için sendikal örgütlenme önündeki tüm engelleri kaldırarak kadınların daha da iş dünyasında olmasını sağlamanız dileğiyle.

Bu yazı toplam 1099 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi