ADEM YAVUZ OKULU KANTİNİ NELER OLUYOR?

ADEM YAVUZ OKULU KANTİNİ NELER OLUYOR?

 

 

                Adem Yavuz İlkokulu’nda kantinle ilgili sorun, krize dönüşerek devam ediyor. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve okul idaresinin, tutumu ve sorun çözmeye dönük tarzları, sorunu her geçen gün büyütüyor. Daha önce 19.10.2015 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir dilekçe vermiştim. Kısaca, kantin fiyatlarının yüksekliği, hijyen, okul müdürünün beni tehdit eden ve okul müdürü ile yaptığımız tartışma idi. Bazı insanlar ki ben de onlardan biriyim, sorunlarla ilgili soru sorma, eleştiri getirme ve toplumsal fayda, öğrenciler, veliler, öğretmenlerden yana nasıl oluşur, kamu çıkarını nasıl savunuruz gibi.

                Bu tutumumdan dolayı hep başıma işler geldi. Hatta etrafımdaki üçüncü şahıslar, “bırak, görme, karışma, ne rahatını bozuyorsun, bu ortamda hiçbir şey değişmez. Gel git işine bak”. Nitekim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dilekçemi nasıl araştırdığını bilmediğim bir cevap geldi. Cevap çok kısaydı. İddianız sübuta ermemiştir.

 

                Fakat okulumuzda şu an Okul Müdürü Sadık YAZICI, benim iddialarımı destekler tutum içerisinde. Okul İdaresi kantin kontrollerinde, denetlemelerinde tarihi geçmiş, ürünleri bulup, tutanak tutup, kantin işletmesini uyarıyor. Okul İdaresi Aile Birliği Yönetiminin de imzalarını alıp, Okul Kantininin ihalesinin iptal edildiğini, kantini işleten işletmeciye tebliğ ediyor. Okul Müdürü, “ kantini boşalt” diyor. Kantinci boşaltmıyor, bu durumu hukuka aykırı olduğunu iddia ediyor ve hukuksal süreçleri başlatacağını ifade ediyor. Ben bu arada neler oldu bilmiyorum. Fakat Okul Müdürü Sadık YAZICI ortaokul öğretmenleri ile ayrı zamanlarda iki kez toplanıp, okul kantininde zararlı yiyecekler satılıyor, öğrencileri ve velileri uyarın diyor. Bu yetmiyor, bütün okul panolarına “Kantinde zararlı yiyecekler satılması nedeniyle kantinden alışveriş yapmayınız” Okul idaresi, yazan yazılar astı. Bu durum gerçekten böyle ise; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bana neye dayanarak, “İddianız sübuta ermemiştir” demiştir. Peki, Okul Müdürünün yaptığı eylemler, davranışlar, hukuksal olarak nereye dayanıyor. Eğer Okul İdaresi haklıysa neden bu sorunu hukuksal yollardan çözmüyor? Merak ediyoruz. Neden hukuksal olmayan yollarla mücadeleyi tercih ediyor? Valla biz bilmiyoruz. Bilsek de değişmez. Her şey gibi bu da sübuta ermez. Ermediği gibi köyün delisi oluruz. Mobingin ve hakkımızda ifrada varan soruşturmalar devam eder. Ama ne olursa olsun, bu ülkenin haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı mücadele eden delilere ihtiyacı var. 

Bu yazı toplam 88 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi