HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

“7 milletvekilinin bir tanesi bile savunamadı”

“7 milletvekilinin bir tanesi bile savunamadı”

Çayırova Belediyesinde yaşanan rüşvet skandalını TBMM Genel Kurulu gündemine taşındı.

 

Yaşanan rüşvet skandalını ilk olarak CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı düzenlediği basın toplantısı ile gündeme getirmişti.

 

Ardından İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM Genel Kurulu gündemine taşınarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevap vermesi üzerine yazılı soru önergesi verdi.

 

Son olarak ise CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çayırova Belediyesi’ndeki rüşvet skandalını TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı.

 

CHP’li Tahsin Tarhan rüşvet skandalını TBMM Genel Kurulu gündemine taşıyarak, “Çayırova Belediyesinin özel bir şirkete ait yapıda imara aykırılıklar nedeniyle 40 milyon Lira ceza kestiği, ancak bu cezanın 20 milyon Lira rüşvet karşılığında silindiği iddia edilmektedir. Ceza yazılan şirket yetkililerinin şikâyeti üzerine rüşvet iddiasıyla ilgili olarak, Çayırova Belediye Başkanı Ak Parti Genel Merkezine çağırıldığını itiraf etmiştir” dedi.

 

Konuyla ilgili olarak önceki gün CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile telefonla görüştüm.

TBMM’de yoğun çalışmalar arasında yaşanan rüşvet skandalı ile ilgili olarak CHP’li Tarhan, “Meclis söz alarak bu konuyla ilgili olarak söz aldım.

Kocaeli’nde yedi vekili bulunan Ak Parti’den hiçbiri çıkıp ne bir cevap verebildi ne de belediyede böyle bir şeyin olmadığını inkâr dahi etmedi.

Çayırova Belediyesi’ndeki yaşanan bu rüşvet skandalı artık tuzun dahi koktuğunu gösteriyor.”

Yaşanan rüşvet skandalı ile ilgili olarak haftalardır ne Çayırova Belediyesi’nden ne rüşvet verdiği iddia edilen firmadan bir cevap dahi yok.

Ne Çayırova Belediyesi ne de firma yetkilileri çıkıp rüşvet iddiasıyla ilgili olarak ne bir yalanma ne de yok bir şey demiyorlar.

Ak Parti’nin Kocaeli’ndeki milletvekillerinin sessiz kalmasıyla ilgili olarak da ise yedi isimden altısı Çayırova’yı bilmez.

Ancak her defasında Gebze’nin vekiliyim diyen Cemil Yaman bu duruma neden ses çıkarmıyor.

Neden çıkıp meclis kürsüsünde CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a yok böyle şey, belediyemize iftira atmayın diye.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın protokolde oturup veya sürekli bir yerleri ziyaret etmesi dışında zaten yaptığı bir şey yok.

 

Bu yazı toplam 1042 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi