HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

37 yıl sonra bir ilk olur mu?

37 yıl sonra bir ilk olur mu?

Başta CHP’liler olmak üzere tüm Kocaeli’nin merakla beklediği istifa dün oldu.

 

Bilindiği üzere CHP genel merkezi tarafından gönderilen genelgede milletvekili aday adaylığı için il, ilçe, belde başkanları, il ve ilçe yöneticileri için görevlerinden istifa etmeleri için dün son gün idi.

 

CHP’liler olmak üzere tüm Kocaeli’nin merakla beklediği CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’nın milletvekili aday adaylığı için istifa edip etmeyeceği idi.

 

Son güne kadar istifa edip etmeyeceği ile ilgili olarak hiçbir renk vermeyen CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı dün il binasında basın toplantısı düzenledi.

 

Basın toplantısını takip etmek üzere il binasına gittiğimde kabalıktan dolayı zar zor içeri girebildim.

 

Toplantı için merhum Rafet Yıldızlı’nın adının verildiği salona girdiğimde CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’nın yanına tüm ilçe başkanlarını, kadın ve gençlik kolları başkanlarını da aldığını gördüm.

 

Konuşmasına çocukluk hayali olan CHP il başkanlığını görevini yürütmekte olduğunu ifade eden CHP’li Harun Özgür Yıldızlı, merhum babası Rafet Yıldızlı’dan söz edince duygusallaşıp bir süre konuşamadığı görüldü.

 

34 aydır il başkanlığı görevinin yürüttüğünü belirten Yıldızlı görev süresi boyunca tüm herkesin görüşünü alarak karar verdiğini ifade etti.

 

Konuşmasının en can alıcı yanı ise, “37 yıldır örgüt başkanlığından milletvekilliğine gidilememesini inşallah hep birlikte kıracağız. Babamın adının verildiği salonda örgüt başkanlıktan istifa edip 2023’te milletvekili adayı olmak için sizlerden izin istiyorum.”

 

Evet CHP Kocaeli’de 37 yıldır örgüt başkanlığından milletvekilli olan kimse olmadı.

 

CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun olmasıyla da birlikte neredeyse örgütten gelen çok az isim milletvekili oldu.

 

CHP örgütlerinden gelen, partiye emek veren ve bu partinin tozunu yutan isimlerin milletvekili olması en doğal hakları.

 

CHP Kocaeli’de 37 yıldır il başkanlığı yapmış hiç kimse milletvekili olamadı.

 

2023 seçimlerinde bu 37 yıldır değişmeyen karar değişir mi bilemem?

 

Ancak CHP’de siyaset hemen hemen herkes artık dışarıdan getirilen isimler yerine CHP’nin tozunu yutmuş, emek vermiş ve CHP’ye emek veren isimlerin milletvekili olmasını istiyor.

 

Milletvekili sıralamasında kim olur kim olmaz bilemem ama benim de dilediğim örgütten gelen isimlerin olmasıdır.

 

Bu yazı toplam 777 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi