HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Yerel medyanın bitmeyen sorunları

Yerel medyanın bitmeyen sorunları

Türk-Metal Sendikası tarafından Didim’de gerçekleştirilen Yerel Medya Kurultayı’na katılmamdan dolayı son derece mutlu oldum.

 

Buradan bir kez daha başta Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak, Türk-Metal Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Sayın Yakup Yıldız ve tüm sendika yetkililerine ve Kocaeli’den gelen tüm meslektaşlarına yolculuğun başlamasından son ana kadar her zaman yanımızda olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cemal Kaplan’a teşekkür ederim.

 

Yerel Medya Kurultayı sayesinde daha öncede ifade ettiğim gibi Türk-Metal Sendikası’na karşı olan tüm önyargılarım değişti.

 

Artık Türk-Metal Sendikası denince benim aklıma son derece kurumsal ve üyelerinin hakkını sonuna kadar savunun bir sendika gelecek.

 

Türk-Metal Sendikası ile ilgili olarak bu görüşlerimin ardından dikkat çekmek istediğim diğer bir önemli konu ise yerel medyanın sorunları.

 

Yerel Medya Kurultayı’na Türkiye’nin değişik illerinden gelen gazeteci meslektaşlarımı yaşadıkları sorunları dinleyince açıkçası çok şaşırdım.

 

Kocaeli ve Gebze’de uzun yıllardır gazeteciliğin her alanında görev alan biri olarak yerel medyanın ne tür sorunlar yaşadığını hem yaşayarak hem de görerek bilen biriyim.

 

Meğer bizim Kocaeli ve Gebze’de yaşadığımız sorunların aynısını Tekirdağ’daki, Eskişehir’deki ve Manisa’daki meslektaşlarım da yaşıyormuş.

 

Nedir bu sorunlar diyecek olursanız?

 

Başta kâğıt olmak üzere artan maliyetler, internet siteleri ile ilgili olarak halen daha yasal bir düzenlemenin olmaması, maaş sorunu, sigortasız çalıştırma, asgari ücretin altında çalıştırma ve son olarak her meslektaşım dert yandığı mesleği gerçek anlamda yapanlarla yapmayanlar.

 

Yaşanan bazı sorunların çözümü zamanla veya güç birliği sayesinde aşılabilir.

 

Ancak benim en çok merak ettiğim ve nasıl çözüleceğini kimsenin bilmediği sorun gazetecilik mesleğini gerçek manada yapanlarla yapmayanlar arasındaki ayrım nasıl olacak?

 

Örneğin şuan çalıştığım kurumla ilgili olarak yola çıkacak olursam.

 

Gebze Haber Gazetesi’nin tüm personellerinin maaşları, yemek, sigorta ve basım giderleri var.

 

 

Bu giderlerin hepsini karşılamak için gelen tek gelir Basın İlan Kurumu’ndan gelen resmi ilanlara göre düşen pay ve reklam gelirleri.

 

Tüm bunlara yapan başka gazeteler Gebze’de ve Kocaeli’de var.

 

Gönül ister ki daha da olsun.

 

Peki ya tüm bunları yapmayan ve hiçbir personel dahi yanında çalıştırmayan hani dilim varmıyor ama bu mesleği hakkıyla yapamayanlar da var.

 

Bu ayrıma sahi nasıl yapacağız?

Bu yazı toplam 784 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi