HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Yazıklar olsun

Yazıklar olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın yeri bende her zaman farklı idi.

Akademi dünyasından gelmesinden ve bir süre valilik yapması nedeniyle devletin işleyişini bilen biri.

Büyükşehir belediye başkanı seçildiği günden beri ilçe belediye başkanlarının kavgacı ve yaptım oldu tavrının aksine daha olumlu bir yanı var.

Geçmiş dönem belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na göre daha mütevazi ve daha samimi idi.

En azından benim için öyle idi.

Ancak önceki gün yaşanan bir olay Tahir Büyükakın hakkında da yanıldığımı anladım.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deprem bölgelerinde insanüstü bir çaba ve gayretle yaraları sarmaya çalışıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir yandan sahra hastanesinin yapımına devam ederken bir yandan da Hatay’da çadır kenti kurdu.

Büyükşehir’in Hatay’da kurmuş olduğu çadır kenti önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanı Tahir Büyükakın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise çalışmaları için Tahir Büyükakın’a teşekkür ederek “Çok güzel bir görev üstlenmiş durumdasınız. Acı hepimizin ortak acısı. Yaraları el birliğiyle hep birlikte saracağız inşallah. Hiçbir ayrım yapmadan bütün belediye başkanı arkadaşlara yürekten teşekkür ederiz. Siz Kocaeli Belediye Başkanı olarak elinizden gelen çabayı gösteriyorsunuz. Ben herkesin huzurunda size ve ekip arkadaşlarınıza yürekten teşekkür ederim.” 

Yaşanan bu olay son derece güzel ve olması gereken bir durum.

Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ile ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın başta olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu ziyareti görmemezlikten geldi.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ile ilgili olarak ne bir haber ne bir paylaşım ne de bir açıklama dahi yapılmadı.

Ülke olarak böylesine bir felaket ve acı dolu günler yaşarken Tahir Büyükakın’ın ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini yok saymamalarına söylenecek söz bulamıyorum.

Yazının başında da belirttiğim gibi Tahir Büyükakın’ın yeri bende her zaman farklı idi.

Ancak yaşanan bu olaydan sonra Tahir Büyükakın’ın tıpkı partisinin genel başkanı ve diğer AKP’li belediye başkanlarını gibi olduğunu anladım.

Diyecek tek şey kalıyor.

Yazıklar olsun.

 

Bu yazı toplam 1295 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi