HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Yaşama sevincimiz

Yaşama sevincimiz

Cumartesi günü CHP Gebze İlçe Başkanlığı ‘Son Enstitülüler’ filmi yapımcısı ve yönetmeni Çağatay Taşkın Yamen ve Gazeteci Deniz Zeyrek'in katılımı ile gerçekleşen programa katıldım.

 

Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program öncesi CHP’lilerle sohbet etme imkânı buldum.

 

Sohbet ettiğim CHP’lilerin de gündemi malum Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı idi.

 

Konuştuğum CHP’lilerin gönlünden geçen Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması yönünde.

 

Ancak CHP’liler de bu seçimin kader seçimi olduğu gayet net gördükleri için bu seçimde kazanacak olan adayın olmasından da yana olduklarını gördüm.

 

Program biraz gecikmeli olsa da başlamadan önce salonun kapısında CHP Gebze Belediyesi Eski Meclis Üyesi Cihangir Orhan ile ayaküstü sohbet ederken yönetmen Çağatay Taşkın Yamen, Gazeteci Deniz Zeyrek ve CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ile birlikte bazı CHP’lilerin salona geldiklerini gördüm.

 

Gelen konuklarla birlikte salona geçtim.

 

Salonda tanıdık isimlerle selamlaştıktan sonra salonun en arka tarafından kendime yer bulup oturdum.

 

Programın sunumunu CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanvekili Serhat İçer yaptı.

 

Açılış konuşması için kürsüye çıkan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan yaptığı kısa konuşmada hem davetlilere hem de programa gelen tüm herkese teşekkür etti.

 

Ardından yönetmen Çağatay Taşkın Yamen, Gazeteci Deniz Zeyrek ve moderatör Sema Akçay yerini aldıktan sonra son derece keyifli bir program başladı.

 

Gazeteci Deniz Zeyrek, Masumiyet İstasyonu kitabı ile ilgili olarak sorulan soruları son derece samimi bir şekilde cevaplandırdı.

 

‘Son Enstitülüler’ filminin yapımcılığını ve yönetmenliğini yapan Çağatay Taşkın Yamen de filmle ilgili olarak soruları cevaplandırırken filmin ne kadar büyük emek verilerek hazırlanmış olduğunu anladım.

 

Yapılan söyleşide en çok dikkatimi çeken ve salonda bulunan konuklar tarafından en çok alkış alan sözler ise Gazeteci Deniz Zeyrek’in söyledikleri oldu.

 

Gazeteci Deniz Zeyrek, “Geçmişte yoksun ve yokluk vardı. Ancak yaşama sevincimiz ve hayatı seviyorduk. Siyasilerin yaptığın en büyük kötülük bu yaşama sevincimiz ve hayatı sevmemizi yok ettiler.”

 

Özellikle son 20 yıldır AKP iktidarının bu ülkeye ve bu ülke insanına yaptığı en büyük kötülük bence de yaşama sevinci ve mutluluğumuzu yo etmeleri oldu.

 

Her defasında bıktırırcasına söylediğim farkındayım ancak izin günüm olmasına rağmen cumartesi gününde bu keyifli söyleşi, film gösterimi için başta emeği geçen CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve ilçe yönetimine, kadın, gençlik kolları başkanları ve yönetimine çok teşekkür ederim.

 

Yaşama sevincimizi ve mutluluğumuzu artıran bu tür programların artarak devam etmesini dilerim.

 

 

Bu yazı toplam 1428 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi