HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Yasaklamak yasaktır

Yasaklamak yasaktır

İşçilerin ellerinde tek güç üretimden gelen güçtür.

Üretimden gelen güçlerini kullanan işçiler haklarını almak adına yapabilecekleri tek eylem grev.

Yani üretimi durdurmak.

Önceki gün de DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası 2Nolu Şubesi’nin örgütlü olduğu Schneider Enerji'de işçiler aynısını yaptı.

İşçiler üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını almak için greve çıktı.

Schneider Enerji'deki işçilerin almış olduğu grev kararına DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın ile diğer sendika yöneticileri sonuna kadar destek oldu.

İşçilerin grev kararını saygı duyarak tüm zorlukları göze alıp greve çıktıklarını ifade eden DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu işçilerle birlikte grev pankartını işyerine astı.

Ardından işçilerle birlikte halay çeken Adnan Serdaroğlu ve beraberindeki diğer sendika yöneticilerinin işçilerin yanlarında olmaları hem Schneider Enerji’deki işçilere hem de tüm işçi sınıfına büyük moral verdi.

Gün içerisinde başta Eğitim-Sen Gebze Şubesi, Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi, CHP ve çok sayıda STK ile başka fabrikalardan işçiler Schneider Enerji’deki greve destek ziyaretleri yaptı.

Dün de yazdığım gibi hava soğuk ancak işçilerin grev kararı havayı ısıtmış, çekilen halaylarla ve atılan sloganlarla da coşku artmıştı.

Ancak aradan 24 saat geçmeden tek kişilik hükümet yapmıştı yine yapacağını.

İşçilerin en büyük hakkı olan ve üretimden gelen güçlerini kullanarak almış oldukları grev kararı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 60 gün ertelenmesi karar verilmişti.

Grev kararının milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu yazılı genelgeye baktıkça sinirlenmemek elde değil.

İşçilerin grevini yasaklamak, kadın cinayetlerine karşı yürüyen kadınların yürüyüşünü yasaklamak, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerin açıklama yapmasını yasaklamak kısacası bu iktidarın yaptığı ve anladığı tek şey hak arayan kim olursa olsun izin vermemek ve yasaklamak.

14 Mayıs’ta yapılması kesinleşen seçimlerde oy kullanacak olan başta işçiler, öğrenciler, kadınlar ve haklarını almak isteyip yasaklara maruz kalan herkesin ona göre düşünüp oy kullanmasını dilerim.

 

Bu yazı toplam 859 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi