HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Vakti değil

Vakti değil

 

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Oda Meclis Toplantısı’nda afet bölgesindeki sosyal ve ekonomik yaşamın devamının sağlanmasına ilişkin sözleri tepkiyle karşılandı.

 

Ayhan Zeytinoğlu’nun sözlerine yönelik ilk tepki AK Parti MKYK Üyesi Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’ten geldi.

 

Ak Partili Zeybek, “Kocaeli Sanayi odası başkanı Ayhan Zeytinoğlunun açıklaması talihsiz bir açıklama olmuş.

Sanayi odası başkanı olarak değil olsa olsa kendi şahsi düşüncesidir, önce buna açıklık getirmelidir.

Sanayi odası başkanı olarak söyledim diyorsa, Kocaeli bu düşüncedeki bir başkanı o koltukta görmek istemez.

Kentimizde iş yapan hiçbir sanayicinin Ayhan Bey gibi düşündüğünü sanmıyorum.”

 

Emine Zeybek’in ardından Gebze-Darıca-Çayırova ve Dilovası Diyarbakırlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Sarıtoprak da Ayhan Zeytinoğlu’nun sözlerine sert tepki gösterdi.

 

İlhami Sarıtoprak, “Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu sen ne zamandan beri Kocaelili oldun? Sen nereden geldin buraya şimdi gelen depremzede vatandaşlarımıza ‘kimse iş vermesin, demografi yapıyı’ bozacaktır diyorsun. Kendini ne zannediyorsun?

Aciz herif. Ben kırk senedir bu kentte yaşıyorum. Kırk senedir bu kentte iş adamıyım, sanayiciyim, siyaset yapıyorum ve Kocaeli’nin ne büyük STK’ların başında Gebze-Darıca-Çayırova ve Dilovası Diyarbakırlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanlığını yapıyorum. Ben ve bütün bu kentte yaşayan insanlar depremzedelere iş de vereceğiz, barındıracağız ve ekmeğimizi paylaşacağız.”

 

Son olarak ise AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Halit Çokan, Ayhan Zeytinoğlu’nun sözlerine tepki göstermekle birlikte Zeytinoğlu’nun sözlerine karşı soruşturma yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ise sözlerine yönelik bir açıklama yaptı.

 

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Odamızın Meclis Toplantısında bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatın devamı ve demografik yapının bozulmaması adına çalışan nüfusun o bölgede güvenli bir şekilde yaşamını sürdürmesinin sağlanmasının, bölgede kalıcı konaklama imkanlarının arttırılmasının önemini vurguladım.”

 

Ülke olarak çok zor ve acı günlerden geçiyoruz.

Bu zor ve acı dolu günlerde başta bu tür makamlarda oturan isimler olmak üzere tüm herkesin daha dikkatli bir dil kullanması gerekiyor.

Depremin olduğu illerde halen daha insanlar yakınlarının cenazelerine ulaşmaya çalışırken bazı şeylerin konuşulmasının vakti olmadığını düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1089 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi