HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Türkkan bana müsaade der mi?

Türkkan bana müsaade der mi?

İyi Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’ı MHP’de siyaset yaptığı dönemden beri tanırım.

 

Her zaman mazlumun yanında olan ve haksızlığa ses çıkaran Lütfü Türkkan’ın kimsenin bilmediği bir olayı vardır ki anlatmazsam olmaz.

 

1990 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Siirt’te okuduğu için hapis cezası aldı.

 

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesindeki Pınarhisar Cezaevi'ne giren Recep Tayyip Erdoğan’ı cezaevinde ziyaret eden isimlerden biri de Lütfü Türkkan’dır.

 

Ancak bu konuyu hiçbir zaman gündeme getirmez Lütfü Türkkan.

 

Çünkü yıllar sonra bu kez FETÖ’cüler tarafından cezaevine atılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u da yine Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden isimdir Lütfü Türkkan.

 

Türkkan daha sonra Meral Akşener’in MHP’den ayrılmasında Akşener’in yanında olan ilk isimlerin başında gelir.

 

Meral Akşener’in İyi Parti’yi kurarken de en çok maddi ve manevi destek veren isimlerin ilklerin başında da yine Lütfü Türkkan gelir.

 

İyi Parti’de Grup Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulunan Lütfü Türkkan ne yazık ki AKP tarafından hazırlanan bir tezgâhın kurbanı oldu.

 

Bingöl’de yaşanan ve ilerleyen yıllarda daha net anlaşılacak olan bir olay nedeniyle Lütfü Türkkan uzun süre havuz medyası tarafından adeta linç edildi.

 

Yaşanan o olayla ilgili olarak Lütfü Türkkan’ı savunacak değilim.

 

Zaten kendisi de hatasını kabul edip özür diledi.

 

Ancak şimdi başta İyi Partililer olmak üzere (Bu arada AKP’liler İyi Partililerden daha çok merak ediyor) tüm Kocaeli kamuoyunun merak ettiği Lütfü Türkkan’ın 2023 seçiminde yeniden milletvekili adayı olup olmayacağı.

 

Lütfü Türkkan’ın aday olması demek AKP’liler için Kocaeli’de seçimler boyunca söyleyecek tek argümanın Türkkan olacağı demek.

 

Bu nedenle İyi Parti’nin tüm Türkiye başta olmak üzere Kocaeli’de de artan oy oranlarını düşününce Lütfü Türkkan’ın aday olması demek İyi Parti’nin Kocaeli’de oylarının düşeceği anlamına gelir.

 

O nedenle Lütfü Türkkan’ın nasıl ki bir zamanlar Meral Akşener’in yanında kimse yokken o vardıysa 2023 seçiminde de yapması gereken kendisinin aday olmayacağını açıklamasıdır.

 

Bu davranışı Lütfü Türkkan yapar mı yapmaz mı zaman gösterecek.

 

 

 

Bu yazı toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi