HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

“TOGG açın halinden anlamaz.”

“TOGG açın halinden anlamaz.”

Yazının başlığı İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait.

Hani derler ya dün Gebze’de yaşanan bazı gelişmelere bakınca Lütfü Türkkan’a bir kez daha hak verdim.

İlk haber Gebze Ticaret Odası’ndan geldi.

TOGG’a ilk yetki GTO’dan

 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu San. ve Tic. A.Ş.’nin üretim bandından çıkan ilk aracı “TOGG C-SUZ Modeli”; Gebze Ticaret Odası’ndan sağlanan belge sayesinde, yurtdışı test süreçlerinin gerçekleştirilmesine ilk adımını attı.

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Oda yönetim kurulu üyeleri, işlemin gerçekleştirilmesi adına belgeyi birlikte imzalayarak, ilk milli aracımızın üretimini gerçekleştiren TOGG’un heyecanına ortak oldular.

 

İmzayı atan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri vermiş oldukları fotoğraf karesindeki pozu görünce gururlanmamak elde değil.

 

Ne gurur ne gurur.

 

Lakin bu gurur çok uzun sürmedi.

Çünkü Lütfü Türkkan’ın da dediği gibi “TOGG açın halinden anlamaz.”

Gebze’nin hükümet kadını olarak bilinen Gebze Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş sosyal medya hesabından birkaç fotoğraf karesi paylaşıyor.

Fotoğraf karesine bakınca üzülmemek elde değil.

Gebze Yenikent Mahallesi’ni Gebze’nin diğer mahallelerine göre daha gelişmiş daha çok site olan bir mahalle.

Ancak bu mahallede de insanlar sırf daha ucuza ekmek almak için sabahın erken saatlerinde halk ekmek kuyruğuna girip saatlerce bekliyorsa varın diğer mahalleleri siz düşünün.

Muhtar Esengül Aktaş halk ekmek büfesinin yetersiz olmasına tepki göstererek, “

Yenikent halk ekmek büfesi, …

Bu eziyet her gün böyle devam etmekte. Dilekçelerimiz kabul gördü, ilgili makamlardan onay çıktı, gel gelelim, hiçbir gelişme yok, Her sabah Huzurkent, Yeşilkent, Mutlukent gibi, sitelerden yaklaşık 25 dk yol gelip, ekmeğe birkaç kuruş daha uygun şekilde ulaşmaya çalışan Yenikent halkının çektiği eziyet.

Mutlukent bulvarı üzerinde bulunan, sadece sabah 08-ile 10 arası ortalama 800 ekmek satarak hizmet vermeye çalışan mevcut halk ekmek büfemizin, nüfusu 20 000 ‘e yaklaşan birçok ilçeden büyük mahallemizin ihtiyacına cevap veremeyeceği har koşulda belli.

Fakat birkaç ticari kuruluşun maddi çıkarları Yenikent halkının çıkarlarından önde geldiği için durum ortada…

Taktir sizin.”

Diyecek çok şey yazacak çok şey.

Ancak zamanı değil.

Diyecek tüm sözleri şimdilik yutkunarak Lütfü Türkkan’ın da dediği gibi “TOGG açın halinden anlamaz” diyorum başka da bir şey demiyorum.

Bu yazı toplam 887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi