HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Suna Çınar’ın adaylık açıklaması

Suna Çınar’ın adaylık açıklaması

Pazar günü gazetedeki işlerimi erken bitirip Çayırova’ya gitmek için yola çıktım.

Saat 17.00’da gerçekleştirilecek olan CHP Çayırova İlçe Başkan Adayı Suna Çınar’ın adaylık açıklaması için saat 15.30 gibi otobüse bindim.

Birkaç saat erken çıkıp hem Çayırova’da uzun zamandır görmediğim isimleri hem de biraz son dakika kulislerini almak istedim.

Ancak hafta sonu olması nedeniyle çok da erken de gidemedim Çayırova’ya.

Otobüsten inip CHP Çayırova İlçe binasına yürürken Gebze Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği Kurucu Başkanı Ali Fuat Bilir ile yine dernek üyesi Nurhan Nallı’yı gördüm.

İkisinin de daveti üzerine lokantaya giderek hem karnımızı doyurduk hem de son dakika kulisleri ile ilgili biraz sohbet ettik.

Aynı gün CHP Derince İlçe Örgütü’nün olağanüstü ilçe kongresi olması nedeniyle CHP’de hareketli bir hafta sonu yaşanıyordu.

Ali Fuat Bilir ve Nurhan Nallı CHP Derince ilçe kongresine de gittiklerini oradaki kongre gözlemlerini ve olası kongre sonucu ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

Ardından üçümüz birlikte CHP Çayırova İlçe binasına gittik.

İlçe binasının girişinde ilçe başkan adayı Suna Çınar’a destek veren bazı isimlerin gelenleri karşıladıklarını gördüm.

Selamlaşmanın ardından geçici ilçe başkanı Lütfü İlhan’ın olduğu ilçe başkanı odasına gittim.

Orada bulunan partililer de selamlaştıktan sonra yine uzun zamandır görmediğim eski meclis üyesi Kadir Honça ile bir süre sohbet etme imkânı buldum.

Bir süre partililerle sohbet ettikten sonra yavaş yavaş geçici ilçe başkanı Lütfü İlhan ile birlikte adaylık açıklaması için salona gittik.

Salonun kapısında ilçe başkan adayı Suna Çınar ile selamlaşıp bu kez basın mensupları için oluşturulan masaya oturdum.

Adaylık açıklaması kısa bir süre kala salonda yer bulma sorunu yaşayan eski ilçe yöneticisi Ünal Ateş ve CHP Çayırova Eski İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek de yanıma gelerek oturdular.

Her iki isimle biraz sohbet ettikten sonra salonun tamamen dolup dolmadığına baktım.

Salon tamamen dolmuştu.

Adaylık açıklaması öncesi geçici ilçe başkanı Lütfü İlhan bir konuşma yaparak kongrenin 24 Eylül cumartesi günü belediye kültür salonunda gerçekleşeceğini ve aday olan Suna Çınar’a başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından ilçe başkan adayı Suna Çınar kürsüye çıktı.

Heyecanlı olduğu her halinden belli olan Suna Çınar heyecanına rağmen zaman zaman bazı yerlerde takılsa da iyi bir konuşma yaptı.

Konuşmasının sonunda ise CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ndeki Hak, Hukuk, Adalet sloganı ile bitirmesi salonda epey bir alkış aldı.

Suna Çınar’ın adaylık açıklaması ile ilgili izlenimlerim bunlar.

Yarın ise Binali Eniş ve Suna Çınar’ın adaylık açıklamalarıyla ilgili karşılaştırma yaparak devam edeceğim.

 

Bu yazı toplam 1353 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi