HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Sözde eser ve hizmetler

Sözde eser ve hizmetler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tahir Büyükakın geçtiğimiz hafta görev süresinin üçüncü yılında yaptıklarını ve yapacaklarıyla ilgili bir toplantı yaptı.

 

Sayın Tahir Büyükakın’ın ardından geçtiğimiz Cuma günü de bu kez Çayırova Belediye Başkanı Sayın Bünyamin Çiftçi görev süresi boyunca yaptıkları ve yapacaklarıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi.

 

Her iki belediye başkanının da bu toplantılarına katılamadım.

 

Özellikle Sayın Tahir Büyükakın’ın toplantısına katılmayı çok isterdim.

 

Lakin sonradan takip ettiğim ve okuduğum kadarıyla Sayın Tahir Büyükakın’ın toplantısına katılmamakla çok bir şey kaçırmamışım.

 

Sayın Tahir Büyükakın toplantıda, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 yıllık dönemde 4.525.751.620 TL tutarında 309 eser ve hizmeti hayata geçirdi, sahada 2.654.393.982 TL maliyetle 102 eser ve hizmet devam ediyor, halen ihale/proje aşamasında ise 155 eser ve hizmet bulunuyor.”

 

Yapılan bu eserlerin neler olduğunu uzun uzun anlatmak istemem ancak sadece Gebze’de yapılan sözde ‘eserler ve hizmete’ değinmek istiyorum.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 yıllık dönemde Gebze’de yaptığı sözde eser ve hizmetler; GEBZESEM, Gebze Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gebze Spor Salonu, Gebze Metin Oktay Stadı, Gebze Akademi Lise, Gebze Tatlıkuyu Vadisi 2. Etap.

 

Bu sözde eserler ve hizmetler dışında Gebze’ye yapılan başka bir hizmet ve eser var mı diye dikkatlice baktım ve düşündüm.

 

Şimdi herkesin elini vicdanına koyup konuşmasını isterim.

 

Gebze Spor Salonu ve Gebze Metin Oktay Stadı ben bildim bileli var.

 

Gebze Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ise 2015 yılında hizmete girdi.

 

Gebze Akademi Lise ise sırf eski bir AKP’li ilçe başkanının sahibi olduğu binayı kiralama usulü ile yapılmış bir yer.

 

GEBZESEM de açılma sözü verilen süre zarfında açılmayarak ancak geçtiğimiz yıl hizmete açıldı.

 

Sayın Tahir Büyükakın bunları açıklarken kimse, “Sayın başkan söyleyeceğiniz bu hizmetler ve eserlerin sadece bir tanesi sizin zamanınızda bitirildi. Diğerleri zaten vardı. En fazla tadilat veya yenileme yaptık diyebilir” diye kimse demedi mi?

 

Gebze’de bulunan muhalefet partililerinin Gebze’ye yapıldığı iddia edilen sözde bu ‘eserler ve hizmetlerle’ ilgili olarak mutlaka söyleyecekleri birkaç sözleri vardır diye düşünüyorum.

 

Aksi halde İzmit’te oturup Gebze’yi yönettiği sananlar sözde bu eserler ve hizmetlerle kendilerini ve vatandaşı kandırmaya devam edecekler.

Sözde eserler ve hizmetlerinizi İzmit’te söylemek kolay.

 

Gelin bide bu sözde eser ve hizmetlerinizi Gebze’de söyleyin.

 

O zaman görün bakın Gebze’deki vatandaşlar size ne diyor?

Bu yazı toplam 1052 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi