HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Sel olup aktık

Sel olup aktık

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde büyük çaplı yıkıma sebep oldu.

Her geçen saat can kaybının arttığı depremde bir yandan mucize kurtuluş haberleri ile sevinirken bir yandan da artan can kayıpları nedeniyle daha da üzülüyoruz.

Depremin olduğu günden beri sosyal medyaya çok bakmamaya çalışıyorum.

Yaşanan acının boyutlarının verdiği üzüntünün yanı sıra sosyal medyada deprem bölgesine gidenlerin fotoğraf ve video çekme sevdalarını görünce kızmamak için sosyal medyaya çok fazla bakmıyorum.

Ancak malum medyanın halinden dolayı yine en sağlıklı bilgiyi ve haberleri sosyal medyadan alıyoruz.

Pazar günü sosyal medyada epey vakit geçirirken fark ettim ki depremin olduğu günden beri tüm Türkiye seferber olup deprem bölgesine akmış durumda.

Örneğin yaşadığımız kent Kocaeli.

Depremin yaşandığı ilk günden beri başta Kocaeli Valisi Seddar Yavuz deprem bölgesinde.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın hem kendisi deprem bölgesinde hem de adeta tüm büyükşehir belediyesi deprem bölgesinde.

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası belediyeleri başta olmak üzere Kocaeli’nin 12 ilçe belediyesinin başkanları da ilgili kurum ve ekipmanlarıyla oradalar.

Gebze Ticaret Odası adeta AFAD gibi bir yandan deprem bölgesine yardım TIR’ları göndermeye devam ederken bir yandan deprem bölgesindeki mobil aşevleri ile depremzedelere 24 saat boyunca sıcak yemek veriyor.

Siyasi partiler AKP’den HDP’ye, CHP’den TKP’ye, İyi Parti’den neredeyse tüm partililer yardım için yarışıyor.

Bölgemizde bulunan odalar, yöre dernekleri, meslek kuruluşları, sendikalar hepsi birer yardım kuruluşu gibi ilk günden beri canla başla depremin yaralarının sarılması için çalışıyorlar.

Gönderilen yardımların sağ salim ulaşması için deprem bölgesine giden ismini sayamayacağım kadar tanıdık isimleri görünce ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.

Depremin yaraları ve acıları elbette sarılacak.

Dileğim odur ki bu depremin oluşturduğu bu birliktelik ve yardımlaşma ruhunun hiç bitmemesi ve devam etmesidir.

 

Bu yazı toplam 1065 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi