HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Neden Gebze’de yapılmadı?

Neden Gebze’de yapılmadı?

“Uluslararası 12’nci Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi” Gebze Teknik Üniversitesi ve Kimyagerler Derneğinin ortak organizasyonu ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmiş.

 

Antalya’da bulunan Susesi Resort’ta adlı bir otelde gerçekleşen “Uluslararası 12’nci Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi’ne Gebze Teknik Üniversitesi’nin yanı sıra Konya Üniversitesi de katılmış.

 

Kongreye Gebze Teknik Üniversitesi’nden Rektör Sayın Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kongre Başkanı Ayrıca GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ramazan Altundaş, Kongre Başkan Yardımcısı GTÜ Kimya Bölümü Sayın Öğr. Üyesi Dr. İrem Kulu, GTÜ Kimya Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Serap Beşli, Sayın Prof. Dr. Ahmet Ceyhan Gören, Sayın Prof. Dr. Gönül Yenilmez Çiftçi, Sayın Arş. Gör. Dr. Aişe Ünlü, Sayın Arş. Gör. Fatma Albayrak, Sayın Arş. Gör. Duygu Palabıyık katılım göstermiş.

 

Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Sayın Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan bide kongrede bir konuşma yaparak, “Gebze Teknik Üniversitesi Türkiye Kimya sanayisinin tam ortasında yer almakta. Bölgedeki kimya sanayii ile üniversite sanayii iş birliğini geliştirici çalışmalar yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz.”

 

Gerçekleşen kongreyle ilgili olarak Kimyagerler Derneği’ni dün aradım.

 

Kongrenin neden Antalya’da yapıldığını sordum.

 

Telefondaki kişi kongrenin kozmetik dışında gıda ve ilaç kongresinin de olduğunu, katılımcılar ve sponsorlar ile uzun uzun neden Antalya’da yapıldığını açıklamaya çalıştı.

 

Lakin benim en çok merak ettiğim Sayın Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın bu kongrenin neden Gebze değil de Antalya’da yapılmasına izin vermiş olduğunu.

 

Sayın Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın da dediği gibi, “Gebze Teknik Üniversitesi Türkiye Kimya sanayisinin tam ortasında yer almakta.”

 

Kimyacılar OSB Dilovası’nda, kimya sektörünün önemli büyük kuruluşları GOSB başta olmak üzere yine bu bölgede bulunuyor.

 

Madem böyle bir kongre olacak neden Sayın Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan bu kongrenin Gebze’de olması yönünde bir talebi veya ısrarı olmadı?

 

Veya oldu da kamuoyunun mu haberi yok?

 

Sayın Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’a buradan bir çağrım olacak.

 

Sayın Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan Gebze başta olmak Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapacak durumdadır.

 

Gebze’nin değerini ve büyüklüğünü bilen biri olarak bu tür organizasyonların Gebze’de olması için çaba sarf etmenizi diliyorum.

Bu yazı toplam 1086 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi