HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Ne zaman iş yapacaksınız?

Ne zaman iş yapacaksınız?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasında sürekli bir tartışma ve inatlaşma var.

 

Malum 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde İzmit Belediyesi’ni CHP kazanmıştı.

 

Ak Parti’nin en güçlü olduğu illerin başında gelen Kocaeli’de hem de merkezi ilçeyi CHP’nin kazanması tüm dengeleri alt üst etti.

 

31 Mart’tan beri İzmit Belediye Başkanı olarak görev yapan Sayın Fatma Kaplan Hürriyet CHP’lilere sorarsanız çok başarılı bir belediye başkanı değil.

 

CHP’liler hariç İzmit’teki vatandaşlara göre ise Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in merhum Leyla Atakan’ın ardından ilk seçilen kadın belediye başkanı olması bile bir başarı.

 

Neyse konumuza dönecek olursak yerel seçimlerden bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasındaki tartışma zaman zaman gerginliği ve polemiklere kadar varıyor.

 

İki belediye arasında yaşanan son polemik ise yer ayırtma ayırtmama tartışması.

 

İzmit Milli İrade Meydanı Projesi ve projenin tanıtım toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

 

Gerçekleşen toplantıya İzmit Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Sayın Emirşah Torun katılıyor.

 

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada toplantıyla ilgili olarak, İzmit Belediyesi tanıtım toplantısından son dakika haberdar ediliyor ve buna rağmen katılım sağlayan Başkan Yardımcımıza yer dahi ayırılmıyor.”  

 

Yapılan bu açıklamanın ardından bu kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Vekili Sayın Yaşar Çakmak açıklama yaptı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Yaşar Çakmak tarafından yapılan açıklamada, “İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun’a tanıtım programında yer ayrılmadığının iddia edilmesi ise akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Program boyunca kendisiyle özellikle ilgilendiğim ve sohbet ettiğim Sayın Emirşah Torun, toplantıyı protokolün de yer aldığı kendisi için en önden ayrılan koltuktan takip etmiştir.”

 

Her iki belediye arasında yaşanan bu tartışmayı ve polemiği görünce ne yalan söyleyeyim şu söz aklıma geldi.

 

Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.

 

Birisi Türkiye’nin sayılı belediyelerinden gelen ve Ak Parti’nin elinde kalan sayılı büyükşehir belediyelerinden olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi diğeri ise Kocaeli’nin merkezi ilçesi ve tek CHP’li belediyesi olan İzmit Belediyesi.

 

Her iki belediye başkanları başta olmak üzere tüm yetkililere seslenmek istiyorum.

 

Seçmen ve vatandaşlar sizlerden polemik veya tartışma değil.

 

Seçimlerden önce verdiğiniz vaatleri yerine getirmenizi ve iş yapmanızı bekliyor.

Bu yazı toplam 840 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi